View Single Post
Vechi 27.11.2014, 18:33:50
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Question

Ok, ce e de facut atunci in situatia inversa? Adica, spre exemplu, daca vreau sa ma convertesc la adventisti? Ei imi vor recunoaste botezul, sau imi vor cere sa ma " rebotez"?

Daca as vrea sa ma casatoresc cu un adventist, probabil lucrurile ar fi mai clare : ma convertesc, ma botez, apoi ne cununam si traim fericiti pana la adanci batraneti ( desigur, dupa asazisa cununie).

Dar asa? Adica daca vreau sa ma convertesc doar eu, fara sot, cu care as fi cununata ortodox, sau doar civil, sau nicicum? M-ar primi in congregatie in oricare din aceste situatii, ori m-ar considera ca traind in pacat?

Ce ar trebui sa facem mai intai, sa ne " cununam"( la ei), si apoi sa ne " botezam", si abia apoi ne vor primi la " cina Domnului"( coresp. Sf. Impartasanii) ? Sau, putem si asa, in stare cazuta, sau convietuind cu o persoana necredincioasa, sa luam parte la slujbe, sa ne rugam, etc, ca si acum, la noi?

( ma rog, nu stiu la ce ar folosi toate astea, atata timp cat eu personal nu am incredere in conceptul de preotie universala, nici in iertarea pe care ne-am putea-o acorda unii altora, in urma marturisirii pacatelor, sau in cadrul acelui ritual al spalarii picioarelor, premergator " cinei Domnului", in care nu am inteles cine -cui..., la fel cum nu am nteles nici cine poate lua parte la cina propriu-zisa, pt ca ei zic ca orice crestin, deci nu specifica explicit daca sa fie botezat., sau cununat, etc, cer doar sa nu o facem cu nevrednicie, ci sa ne cercetam in prealabil, asa cum spune si sf. Ap. Pavel)

Copiii, daca ii boteaza cand sunt mari, fac totusi cateheza cu ei? Mai e necesar sa faca si la scoala religie, sau invata mai multe la biserica? Invataturile lor despre Dumnezeu, comparativ cu ale noastre, au mai mult sau mai putin potential de a le inspira teama ( groaza, oroare) de "mania", " razbunarea", " judecata" divina, si de a-i impiedica sa simta ceea ce trebuie fata de El, adica dragoste parinteasca?

( de ce ma preocupa aceste aspecte? Pt ca in zona unde ne cautam locuinta, e foarte aproape o biserica adventista, si al meu m-a intrebat, mai in gluma mai in serios, daca nu vreau sa merg acolo, eventual cu copilul; nu a specificat insa daca ar vrea sa mearga si el; i-am spus ca din cate stiu la ei nu ai voie sa bei, fumezi, injuri, etc si a zis ca foarte bine, i-ar conveni sa nu mai fac nimic din toate astea; i-am spus si ca nu cred ca ai voie sa iei masuri de contraceptie, decat cel mult, daca nu mai vrei sau nu iti mai permiti sa ai copii, sanu mai ai relatii intime cu sotia, lucru pe care deatfel il recomanda si biserica noastra; nu stiu insa daca e de ajuns ca numai unul din soti sa faca toate astea, iar celalalt sa faca ce facea si inainte, adica numai ce vrea....)
Reply With Quote