Citat:
În prealabil postat de fallen
Probabil inca spera ca o sa avem pana la urma...
In principiu nu cred ca il intereseaza ce religie o sa avem, atata tmp cat nu e una prea habotnica, care sa ii ingradeasca unele libertati, sau sa ii impuna unele reguli si restrictii...
Desi dupa parerea mea, care se pare nu coincide cu a lui, mie religia adventista mi se pare mult mai habotnica si mai restrictiva decat a noastra, el probabil se ghideaza doar dupa fetele zambitoare si optimistepe care le vede pe strada, si crde ca doctrina lor e doar " iubire si speranta",fara urma de ingradiri, reguli, pedepse, judecata, etc (" cum o sa is arunce Dumnezeu proprii copii in iad???"); insa eu ma tem ca mai degraba de la ei ( adventisti et co) risti sa te procopsesti cu o nevroza sau psihoza, din cauza groazei care ti se inoculeaza daca , ca copil mai ales, faci vreun pacat omenesc...
Dar poate ma insel...poate chiar sunt biserici in lumea asta, unde ti se spune ca orice pacate ai face, Dumnezeu e bun si te iarta nneconditionat...
|
Ortodoxia nu este religie. Apoi, doar ptr. ca iti atrage atentia ca nu e bine sa bei, fumezi, desfranezi etc. nu inseamna habotnicie, ci asa vede omul necredincios lucrurile. Libertatea adevarata este libertatea fata de pacat. Biserica Ortodoxa iti ofera libertatea deplina, nu lanturi. Libertinajul,'fac ce vreau eu', 'dependente' nu sunt tot una cu libertatea. Esti liber sa faci ce vrei, ca doar Dumnezeu nu e dictator, altfel am trazni cu totii, dar in acelasi timp o sa culegi roadele, roade care sunt ale tale, si nu poti da vina pe altul, desi multi fac asa. Acum vorbesc la modul general, nu despre tine.