Completari.
Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Dar nu vei primi nici o " cina Domnului" , vei face ritualuri prin care vor intra
demonii in tine.Atunci cand te lepezi de Taina Sfantului Botez, Duhul Sfant
te paraseste, si nu mai ai nici o protectie impotriva diavolului.Si atunci vine
vrasmasul si iti ia sufletul.Ma rog, nu ti-l ia, il dai tu de bunavoie.Pentru ca
lepadarea credintei Ortodoxe, inseamna lepadare de Hristos.
|
Protestantii si neo-protestantii nu cred in Sf.Impartasanie. Ce fac ei este pur simbolistic, in memeoria acelui eveniment. In acest caz, nu e nici un ritual, e doar o adunare, o masa. Si tot ei spun ca stiu Scripturile, desi daca ii iei la puricat, nu le stiu. Problema e ca ortodocsii nu stiu Sf.Scriptura, ptr. ca nu o citesc. Ar trebuie sa fie citita de mai multe ori, ptr. ca de fiecare data intelegi si descoperi mai mult. Sectarii par ca stiu Biblia ptr. ca ortodocsii sunt analfabeti.
Citat:
De obicei, spovedania publica in cadrul sectelor se face cu scopul ca
sectantul sa fie avut "la mana".Adica sa fie santajabil, in cazul in care se
decide la un moment dat sa parasesca secta.
(Diavolul cand te-a prins, crezi ca-ti mai da drumul ? Daca nu intervine
Dumnezeu, nu-ti mai da drumul vrajmasul.Al lui esti, incepand inca de pe
lumea asta)
|
Nu toti fac asa. Daca nu e public, ii spui pastorului sau altui om care e in functie mai mare.
Spovedania publica nu este neaparat rea, caci si ortodocsii faceau asa in primele veacuri. Ei oricum se spovedeau zilnic. Nimeni, nici preotii, nici ceilalti ortodocsi, nu foloseau spovedania celuilalt impotriva lui, si asta ptr. ca nimeni nu este fara de pacat, iar a judeca numai Domnul o poate face.
Citat:
Asa cum Dumnezeu isi face simtita prezenta si are Bisericile Sale, asa
si diavolul si-a facut biserici.Diavolul imita tot ceea ce face Dumnezeu.
Diavolul nu poate sa creeze nimic, el doar imita ceea ce face Dumnezeu.
Multi zic ca de cand sunt la secte, nu-i mai chinuie diferite patimi. Pai da.
Pentru ca din moment ce ai trecut la secta, diavolul nu mai duce razboi
cu tine pentru sufletul tau, pentru ca te-a castigat.Si atunci iti ridica ispitele.
|
Eschimosii nu stiau ce e aia razboi, hotie, crime si alte faradelegi. Cand au devenit ortodocsi, multi au inceput sa faca numai rele: sa fure, sa minta s.a.m.d. De ce? Pentru ca dracul ii vroia inapoi, sa fie a lui. Multi uita ca este razboi permanent. Dracul se lupta cu omul impotriva lui Dumnezeu, nu cu Dumnezeu. Sunt oameni care au dus lupte impotriva unor patimit toata viata lor, dar nu au cazut din credinta ortodoxa.