Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Completari.
Protestantii si neo-protestantii nu cred in Sf.Impartasanie. Ce fac ei este pur simbolistic, in memeoria acelui eveniment. In acest caz, nu e nici un ritual, e doar o adunare, o masa.
|
Pai daca cineva este eretic ( si-o stie) si face chestii "simbolistice", atunci
avem de-a face cu urmatoarea situatie:
Nu crede in Dumnezeul Adevarat, dar se preface ca-o face, si-o face imitand
rugaciunea crestina.Imi pare rau, dar asta este bataie-de-joc.
Ba chiar am putea spune ca este blasfemie.Numai sarsaila, imita cu scopul de a denigra.
Pe scurt: daca nu te rogi la Dumnezeul Adevarat, te rogi la draci.Iar a te ruga la draci
este si asta un ritual.
Citat:
Si tot ei spun ca stiu Scripturile, desi daca ii iei la puricat, nu le stiu.
|
Pai fie au scos fie au modificat Scriptura dupa bunul lor plac. Verseturile care
intra in contradicti cu "invatatura" lor fie sunt modificate, fie sunt scoase din
bibliile lor.
Iar daca le raspunzi cu Scriptura Adevarata, sar ca arsi, inebunesc intr-o secunda,
se comporta precum dracii.E si normal.Adevarul ii arde precum, arde hartia.
Citat:
Problema e ca ortodocsii nu stiu Sf.Scriptura, ptr. ca nu o citesc. Ar trebuie sa fie citita de mai multe ori, ptr. ca de fiecare data intelegi si descoperi mai mult. Sectarii par ca stiu Biblia ptr. ca ortodocsii sunt analfabeti.
|
Asa este.Adevarat.
Citat:
Spovedania publica nu este neaparat rea,
|
O ba da si inca cum.Spovedania publica a avut un efect de amplificare a prigoanei
crestinilor din primele secole.Ba chiar a devenit o asemenea problema incat Nectarie
al Constantinopolului, a hotarat interzicerea ei in public.
Daca stai sa te gandesti, este normal ca spovedania sa nu fie publica.Pentru ca
scopul spovedaniei nu este acela de a face circ adunand lume, care sa rada alaturi
de draci, de pacatele celuilalt.
Citat:
Eschimosii nu stiau ce e aia razboi, hotie, crime si alte faradelegi. Cand au devenit ortodocsi, multi au inceput sa faca numai rele: sa fure, sa minta s.a.m.d. De ce? Pentru ca dracul ii vroia inapoi, sa fie a lui. Multi uita ca este razboi permanent. Dracul se lupta cu omul impotriva lui Dumnezeu, nu cu Dumnezeu. Sunt oameni care au dus lupte impotriva unor patimit toata viata lor, dar nu au cazut din credinta ortodoxa.
|
Da, asa este.