View Single Post
Vechi 01.12.2014, 10:44:05
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
Implicit

NOI, VREMEA ȘI VREMURILE

La noi vremea și vremurile sunt importante. Ele ne-au modelat un pic după chipul lor, iar noi le-am modelat un pic după chipul nostru.

Ne place iarna pentru că pe pagina ei albă ne putem schița viitorul, pentru că liniștea întinderilor acoperite de zăpadă ne permite reflecția, pentru că putem face lucrurile pe îndelete, temeinic.

Uneori suntem la fel de tăcuți ca iernilor noastre. Uneori iarna ne pare atât de lungă că nici nu observăm venirea primăverii. Nimeni nu se simte totuși mai bine ca românul primăvara. Nu mai e frig, seva curge, dă frunza, apele se transformă în torente. Tumultul apelor stârnește ecouri în noi. Totul ne pare ușor, ne simțim liberi, puternici și mândri.

Iubim vara pentru că ne putem mișca voie. Vorbim vecinilor, plecăm în concedii sau vacanțe.

Toamna suntem viguroși și hotărâți. Toamna încercăm afaceri noi, confruntăm idei, spunem răspicat ce ne doare. În toamna aceasta inima și înțelepciunea au vorbit. Nu contează cu cine am votat, important e că am realizat un echilibru al puterii care împiedică orice derapaje. Prin fiecare din elanurile noastre, prin fiecare din realizările noastre, prin fiecare din crizele noastre ne manifestăm și arătăm ce înseamnă să fii român.

Vulnerabili prin numărul nostru relativ mic, prin poziția noastră geografică, a trebuit să fim timp de două mii de ani când lei, când vulpi după împrejurări. Așa am reușit ca la 1 Decembrie 1918 să transformăm iarna într-o primăvară românească. Așa vom reuși să înfruntăm tot ce ne va sta împotrivă. Plăpânda ramură de salcie se pleacă în furtună, dar nu se frânge.

TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

Pârvu Ana Maria

Last edited by TINERI PENTRU ROMANIA; 05.12.2014 at 07:11:50.