Buna seara si la multi ani!
Spuneti-mi si mie va rog de ce se intampla, atunci cand faci o fapta buna ( pe care trebuie sa o faci, chiar daca nu iti convine), sa te simti uneori foarte nedreptatit???
( de exemplu, astazi a trebuit sa dau banii inapoi unei cliente care cumparase, in greseala, pt altcineva, niste medicamente care nu ii trebuiau...si, desi era omeneste normal s-o fac, ce era sa faca femeia cu niste medicamente care nu-i trebuiau, m-am tulburat foarte tare...in primul rand pt ca aveam toti banii batuti pe casa, pana la ora aia, si nu am o modalitate legala de a da bani inapoi clientului; apoi, ca astazi nu ma asteptam, si nici nu a fost cine stie ce vanzare, mai e si zi de salariu, si trebuie sa strang bani, si uite acum mai imi trebuiau exact aia 15 lei pe care i-am dat inapoi, si poate pkecam acasa de la 5, ca de la ora 4 au mai intrat trei clienti, unul n-a gasit ce-a vrut, altul a luat de 5 lei si altul de 3,5 ...si acum pana la urma nu-mi pare rau de 15 lei, nu are de ce, ea sa fie sanatoasa, ci de toata tulburarea care mi-a creat-o, si nu trebuia....poate ca de la inceput ma simteam nedreptatita ca trebuie sa vin la munca, in zi de sarbatoare, pt ca merge foarte prost in general, si sa strang macar banii de salariu, si as fi vrut poate sa-i fac repede, in cateva ore, si sa plec acasa...eu inteleg acum ca poate a fost o ispita, si ca e normal sa te incerce ispite cand vrei sa faci bine; dar vad ca si atunci cand nu vrei neaparat sa faci bine, e si mai rau ...pentru ca tot trebuie sa faci, ca asa trebuie si asa e bine, asa ai invatat, chiar daca tu nu vrei neaparat sa faci bine altora si tie rau; in fine, probabil daca nu as fi facut-o m-as fi simtit mult mai prost, si asa mi-e destul derusine ca femeia imi multumea iar eu comentam ca nu-mi convine ce am fost nevoita sa fac...
Si nu imi convine ca tocmai imi propusesem de dimineata ca nu trebuie sa ma mai tulbure orice lucru de nimic, ca doar am vazut de atatea ori ca pana la urma totul e bine cand se termina cu bine, ca nu ne lasa Dmnezeu asa usor, dar poate cine stie, aceasta lupta, repetandu-se zi de zi si fiind nevoiti sa o luam de la capat, la un moment dat ajunge sa ne epuizeze

...
Dar poate ca asa a trebuit sa fie, sa stau pana la ora asta tarzie, ca iata au mai venit doi clienti buni, si care ma bucur ca m-au gasit, atat pt mine ca mi-au facut vanzare, mai mult dcat ma asteptam si-mi mai trebuia, cat si pt dansii, ca poate aveau nevoie de provizii....