View Single Post
Vechi 03.12.2014, 16:36:17
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Crincrin, rugaciunea te ajuta, dar nu rezolva problema. Dumnezeu nu a zis "rugati-va pentru orice", a zis "sa fiti intelepti ca serpii".

Omul este un organism, o masinarie care functioneaza dupa reguli.

Regulile de functionare sunt: odihna, masa, relaxare, socializare.

Daca tu tii organismul continuu intr-o stare de suprasolicitare (motivul x,y,z) atunci o sa cedeze intreg ansamblul.
Stress inseamna:
- prea multe ore de serviciu
- serviciu tensionat
- neacordare de timp pentru relaxare (OBLIGATORIU)
- neacordare de timp PENTRU TINE SI DUMNEZEU (putin, dar trebuie)

Asa ca, eu iti recomand urmatorii pasi:

1. Constientizarea stilului de viata.
Fa-ti pe o hartie A4 si scrie acolo care este programul zilnic pe ore.

2. Constientizarea PROBLEMELOR DE VIATA.
Fa o hartie A4 si scrie care sunt problemele reale si chestiile mari de rezolvat in viata, raportate la program. (Sanatate, stil de viata, etc...)

3. Propunere de SOLUTII VIABILE pe termen scurt
Fiecare are pasarelele lui si obsesiile lui si cu siguranta va propune ... minunatii mai mari sau mai mici.
Trebuie sa inveti sa propui solutii reale, nu extreme, chestii mici, care sa peticeasca, sa rezolve cumva situatia PUNCTUAL.

4. Solutii pe termen lung
Dupa ce ti-ai peticit si rezolvat punctual problemele gandeste pe termen lung la solutii

Pana atunci, putina relaxare nu ti-ar strica. Vezi unde ai exagerat. Iar pe termen lung vezi mai sus.

Si nu uita: viata unui om este:
1. Dumnezeu si biserica
2. Familie
3. Sanatate
4. Aproapele
5. Serviciu si altele

In ordinea asta. Fa-ti un proces clar de constiinta PE HARTIE.

Era un exemplu frumos undeva: un secretar de stat america, in fiecare Duminica, mergea in biroul lui, arunca totul de pe el, il curata si isi punea urmatoarea intrebare "What the fuc* I am doing here?" "Ce naiba fac/invart eu aici?". Cam asa ar tbui sa facem si noi cu viata, saptamanal.

Last edited by gpalama; 03.12.2014 at 16:39:19.
Reply With Quote