Citat:
În prealabil postat de antoniap
Cand ii e foame, copilul mic plange. De ce uita sa planga cand este adult? Trebuie sa ne fie foame si de Dumnezeu.
|
Problema este ca nu e deloc limpede ca aceasta foame de Dumnezeu este saturata cu orele de religie de la scoala.
Citat:
Trebuie sa dorim ca acest popor sa fie educat crestineste.
|
De acord. Numai ca, desi incaseaza ore de religie de 25 de ani, nu sunt semne evidente ca poporul e educat mai crestineste ca inainte de acest lucru.
Citat:
Ce sa punem in locul religiei? Educatia sexuala?
|
Nicidecum. In locul religiei nu trebuie pus nimic. Copiii nostri au nevoie de mai mult timp pentru joaca.
Fiica mea, la 14 ani, munceste mult mai mult decat mine. Numarul de ore petrecute la scoala + numarul de ore pentru alte activitati pedagogice + numarul de ore necesar temelor o fac seara aproape sa adoarma cu nasul in cana de ceai. Acest lucru nu e normal. Eu aveam timp sa ma mai si joc, in vremurile imemoriale cand eram copil. Pe copiii mei i-am scutit de religie la scoala de mult. Si totusi, nivelul lor este incomparabil mai ridicat decat al colegilor care au continuat sa faca religie. Ceea ce ei stiu, stiu de la mine, de la cateheza facuta la biserica, de la predicile duminicale.
Dumnezeu nu este ceva, ci este Cineva. Dar invatamantul religios scolar este orientat spre invatarea a ceva, nu spre intalnirea cu Cineva.