Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
De acord. Numai ca, desi incaseaza ore de religie de 25 de ani, nu sunt semne evidente ca poporul e educat mai crestineste ca inainte de acest lucru.
|
Eu zic ca sunt semne mari, nu doar cateva greu de evidentiat. Si asta cu atat mai mult cu cat dupa 1990 au venit si "roadele" civilizatiei din vest. Fie si numai faptul ca 50% merg cel putin odata pe luna la biserica.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pe copiii mei i-am scutit de religie la scoala de mult. Si totusi, nivelul lor este incomparabil mai ridicat decat al colegilor care au continuat sa faca religie. Ceea ce ei stiu, stiu de la mine, de la cateheza facuta la biserica, de la predicile duminicale.
|
Cum am mai mentionat, orele de religie nu se adreseaza doar celor care au parinti practicanti si oricum merg in fiecare duminica la biserica. Dar multi au parinti nepracticanti sau chiar atei. Sa ne gandim, au mai multe sanse acestia sa devina credinciosi/practicanti, decat daca nu ar face deloc ore de religie la scoala? Raspunsul e evident. E adevarat, unii nu vor prinde prea multe, dar pentru multi conteaza.
Era o povestire cu un om care aduna stelele de mare ramase dupa reflux pe plaja si le arunca inapoi in apa. Trece un altul si ii spune ca e pierdere de vreme, oricum nu le va putea salva pe toate de pe plaja, plus ca sunt alte multe plaje la fel. Cel care aduna stelele de mare arata catre steaua pe care o are in mana si spune ca pentru aceea conteaza.