Pe graba ? Nu prea as zice...dar acum ce sa fac si eu, oamenii se grabesc si ei, nu pot sa le fac programare ca la stomatolog, sa le zic sa intre perand, cate unul, ceilalti sa vina mai tarziu cand o sa fiu mai libera, ca doar mai au si ei alte treburi, de furnizori ce sa mai zic, ei si mai mult sunt indreptatiti sa se grabeasca...drept pt care la anumite ore se bulucesc cu totii pe capul meu, mai se iau si la cearta daca cineva, vreun client, e mai nehotarat, mai incet la minte, sau are de pus intrebari....dupa care se linistesc cu totii, pe seara nu mai vine nimeni, insa eu trebuie sa stau pana la ora inchiderii...si apoi, fireste, nu mai gasesc pe nimeni daca am si eu nevoie, toti sunt pe picior de plecare, si duhovnicul, cand il caut, si dentistul cand am avut nevoie...dimineata inainte de program, cand am mai avut nevoie la vreun doctor, iar am picat intr-un moment nepotrivit, si mi se pare absolut firesc, nici mie nu mi-ar conveni nici sa ma ia pacientul ca din oala, la prima ora, si sa mai se si grabeasca, nici sa ma intoarca din drum la ora plecarii

...
V-am spus cum a decurs ultima mea vizita la medic? Ca-n bancuri :). Eu imi faceam probleme ca am prea multe sa ii spun, doar ca nu-mi facusem lista, ca la duhovnic, si mi-era frica ca o sa uit sau nu o sa apuc sa i le spun pe toate cate ma dor, si cand colo, ce sa vezi, dansul era pe picior de plecare ( la raport, nu acasa, era 8,30 dim, iar eu la 9 trebuia sa deschid la mine), nici nu stiu daca am apucat sa ne salutam, doar mi-a scris colega d-lui reteta ( simpla, nu din cea oficiala), cu un medicament care imi era pe terminate, si mi-a zis ca daca e vreo problema, sa revin daca e cazul...si am plecat bucuroasa ca s-a terminat repede...
Oricum, e un aspect care ma cam deranjeaza si la doctori, si la psihologi, si chiar la preoti, ca la un moment dat, poate ca se grabesc si dansii, nu stiu, nu te mai lasa sa vorbesti tu, sa termini tot ce ai de spus, si incep dansii sa iti tina discursuri, " predici", etc, nu fara rost, desigur, dar te pot deturna de la ce ai mai fi avut de spus...eu acum inteleg ca daca vii cu mai multe " issues", trebuie tratate pe rand, fiecare in parte, nu ti se poate da un raspuns pt toate, dar cand urmatoarea sedinta e peste o luna sau peste 6... ce facem, tratam acum durerea de dinti, si luna viitoare pe cea de cap? Nu trebuie sa primesti cat mai multe informatii, ca sa iti faci o imagine de ansamblu, sa pui un diagnostic corect si complet? Nu veneau si la mine cu " ii curge o ureche", ca sa aflu, ulterior, ca de fapt are si cancer, si diabet, si ...mai stiu eu ce, e cu un picior in groapa...cati nu vin si la mine cu " rezultatul final": imi mor pasarile...trebuie sa trag de ei sa aflu ce se intampla inainte sa moara, nu ??? Ca dupa aia..ce rost mai are ?
Ideea e ca daca nu aflu toate detaliile problemei, ma grabesc sa trag concluzii pripite, in functie de datele pe care le am...( le curg ochii, sau urechile). Dar acum, ce sa faci daca omul se grabeste si nu are timp de povesti? El vrea un remediu pt ce il deranjeaza in acel moment particular. Nu il intereseaza ca s-ar putea sa aiba o infectie sistemica, poate chiar o epidemie..sau o alta suferinta grava ( unii te si injura daca mentionezi o asemenea posibilitate, cand ei cred si spera ca e doar un fleac... am avut un client care a pierdut un animal de vreo 3-4 mii euro, pt ca nu a considerat necesar sa mai dea bani pe o ecografie ( si pe benzina !) pentru o " simpla scurgere"...dar in fine, se pare ca treaba mea nu e sa fac ce trebuie, ci ce vrea clientul...pe banii lui el comanda

...
In fine, se pare ca acum, spre exemplu, am prea mult timp si sunt prea relaxata...
Poate e timpul sa ma intorc la treaba, ca daca le aman, se aduna si mai incolo nu se stie ce-o mai fii..
Ma iertati!