View Single Post
Vechi 05.12.2014, 08:50:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Subscriu și eu la ce ai zis aici, așa este mai bine lăsăm de la noi... ziua mea a picat anul ăsta în prima zi din Postul Crăciunului și pentru că am ieșit la un restaurant să sărbătorim am avut mai mare bătaie de cap cu o supă de porumb, promisă "de post" dar care culmea era dreasă cu brânză și uitaseră să-mi spună amanuntul... când eram gata s-o accept, adică să las să treacă de la mine, am descoperit că avea în ea și niște bucăți de carne; până la urma mi-au adus o altă supă - "de legume", fiind de fapt de pui, dar din care aleseseră doar vegetalele. Tot cu salata merge mai bine la restaurant. :)
Cunosc atat de bine ce spui!! Si eu avut atatea incidente in post ca nu mai doresc sa ies si mai bine refuz pretextand(adica mintind)diverse motive.Nici nu-mi doresc sa devin motivul de consternare al prietenilor. Probabil ca nu ar trebui sa iesim deloc sau sa facem o mica petrecere acasa unde puetm incropi ceva din legume,cu mainile noastre.
Sau sa alegem restaurante grecesti ,indiene daca se poate si trebuie musai sa socializam din diverse motive.

Stii ce mi-au facut rudele mele in weekendul de dupa Thanksgiving?M-au chemat la cina unde nu au pregatit nimic vegetarian pt mine.Nici daca nu suntem in post eu nu obisnuiesc sa mananc carne si oua(prod.lactate discutabil)iar dansii stiu treaba asta de ani de zile.
Intamplarea a facut ca mereu cand calatoresc in zona aia sa vizitez un mic restaurant Korean de unde command aceleasi lucruri:supa de varza acra cu ardei iute si sote de ciuperci nu-stiu-de-care.
Le-am cumparat cu gandul ca le voi manca a doua zi dupa cina comuna la care am fost invitata,numai ca acolo surpriza...nu exista nici macar un fel vegetarian,nici macar paine!!!

S-a servit sunca(ham),salata de spanac cu bacon si oua,cartofi la cuptor cu unt,chifle cu lapte batut si branza topita si prajitura de ciocolata.
Asta ca sa imi arate cat de mult ma pretuiesc si cat de tare vor sa-mi plateasca pt faptul ca se invita la mine in toate sarbatoritorile cand eu care abia suport mirosul de carne cruda si textura,le gatesc mancaruri de carne,care mai felurite.
Cine sa-i mai inteleaga pe oameni ...eu una nu prea!

Scuze ca m-am intins la vorba si am perturbat putin discutia despre carti,nu aveam cui sa ma plang,sa revenim deci!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote