Subiect: Vise urate....
View Single Post
Vechi 05.12.2014, 14:07:19
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Nu mă îndoiesc de astfel de situații. Am beneficiat eu însumi de ajutorul primit în Biserică și tocmai de aceea, mai ales că știu câte ceva din psihologie, nu pot să fiu de acord cu aceia care spun că de fapt, vezi Doamne, la voi totul ține de fapt de psihologie și nu e lucrarea directă a Harului etc.
Am convingerea că omul smerit care cere ajutor de la Domnul prin toate cele ale Bisericii, primește acest ajutor deîndată. Mai rămâne și de folosit acest ajutor și aici avem cu toții, cred, unele dificultăți. Dar Harul coboară și lucrează în omul din Biserică, asta o cred cu tărie.
Deci cred și eu ce spuneți, că oamenii pot beneficia de Sfintele Taine și de toate celelalte atunci când au diverse probleme, aici cazul viselor urâte.
M-aș bucura însă ca și dvs. să aveți în vedere că uneori visele urâte pot fi abordate eficient și pe alte căi, așa cum spuneam. Sunt atât de mulți oameni care au beneficiat de acest fel de sprijin, chiar printre credincioșii din Biserică, pentru a nu mai aminti pe cei din alte rânduieli...
În fine, cred că știți că Biserica noastră nu încurajează practicile de evitare a medicului sau a altor profesioniști, astfel de practici fiind specifice unor grupări religioase străine de Ortodoxie.
Probabil ați remarcat deja că Patriarhatul permite și chiar oferă, în centre arondate Bisericii, inclusiv servicii psihologice și psihiatrice. În plus, învățământul teologic de azi valorifică din plin domeniile psihologiei și ale disciplinelor conexe (Pedagogia, de pildă, ca să pomenesc doar disciplina fără de care nici un teolog nu poate preda Religia în școli; iar Pedagogia nu poate funcționa fără cunoștințe aplicative din psihologie, anume din psihologia învățării, psihologia copilului, psihologia dezvoltării, psihologia relațiilor interpersonale).
Doamne ajută!
Reply With Quote