Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Stiu ca visul apare in trecerea de la veghe la somn si invers, dar spre rusinea mea, nu stiam de centrul de studiu al somnului si viselor, desi am sudiat psihologia (e drept, prea putin ceea ce tine de vise si somn) si sunt din oras (!!!)
Vesnicele vise de dimineata cand suna soneria si visez ca suna soneria si ma trezesc ca suna soneria :)) e clar ca buna ziua ca visul apare la trecerea de la somn la veghe :) la fel si vesnicele visuri in care simt ca trebuie sa merg la baie si sa trezesc sa FUG la baie :))
Call it stupid or a superstition, dar eu, cand eram ceva mai mica, cand a fost preotul cu botezul, acesta mi-a dat o crenguta de busuioc sfintit si mi-a zis sa-l tin sub perna ca o sa ma odihnesc mai bine; ei bine, pana nu am aruncat acel busuioc am avut intruna cosmaruri, noate de noapte. Pe moment nu am corelat busuiocul cu cosmarurile, dar dupa ce au trecut luni e zile in care cosmarurile nu au mai aparut (dupa e am scapat de busuioc) am inceput sa ma gandesc. Eu si in ziua de azi consider babism punerea busuiocului sub perna ca sa...si aici sunt mai multe variante. Dar mi-am pus intr-adevar intrebari dupa acea faza. Probabil subconstientul meu a lucrat anapoda in acea perioada din vreun motiv :))
|
Ei, Corinusha, copiii fac tot felul de asocieri, interpretează cu totul altfel decât noi, sunt foarte dependenți de emoțiile lor aparte și ca urmare cine știe cum ai perceput tu pe părintele (poate te speria că are barbă mare!...:)) astfel încât ai trecut la reacția inversă (cumva din copilul rebel).
Acum, cât privește busuiocul, ar merita să mai întrebăm. Cu siguranță nu-i folosit în van și nici la întâmplare. Eu nu cred că acesta e un băbism, ci altele sunt...