View Single Post
Vechi 06.12.2014, 00:19:30
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Eu si Ceilalti

Ce este Pamantul? Este o polarizare a Eului in raport cu Ceilalti (inclusiv Dumnezeu). Este starea actuala pe care o experimentam fiecare dintre noi. O distanta, un hiatus pe care il simtim cand ii percepem pe ceilalti. Eu sunt aici, ei sunt acolo. Un spatiu invizibil ne desparte. Un spatiu care creeaza perceptia ca eu simt aici iar ceilalti simt acolo. Fiecare simte pentru el, separat de un zid invizibil fata de ceilalti. Aceasta ne creeaza falsa impresie ca ne putem asigura o securitate individuala, separata de a celorlalti. Ba mai mult, ca securitatea proprie, poate fi cladita pe insecuritatea celorlalti (securitatea inteleasa sub orice aspect emotionala, financiara, ...). Ca daca aruncam grenade peste granita care ne desparte aceasta ne aduce linistea in propriul spatiu. Aceasta este Minciuna – O perceptie distorsionata/pervertita a realitatii. Este miezul psihologic al oricarei forme de conflict: de la firave adieri de mandrie, simple ironii, la inclestari atroce.

Ce este Cerul? O interpatrundere a Eului cu Ceilalti. Eu in ceilalti si ceilalti in mine. Eu si ceilalti o singura unitate - este Adevarul in care existam cu adevarat.
Pentru ca in Adevar nu exista spatii intre euri, ziduri sau delimitari.
In Eul celorlalti este oglindit Eul meu iar in Eul meu este oglindit Eul celorlalti.

Cand privesc mintea celorlalti, de fapt privesc mintea mea,
Iar atunci cand ma uit la mintea mea, de fapt privesc mintea tuturora.

Ranindu-i pe ceilalti, de fapt ma ranesc pe mine.
Salvandu-i pe ceilalti, de fapt ma salvez pe mine.

Last edited by florin.oltean75; 06.12.2014 at 00:26:56.
Reply With Quote