Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 06.12.2014, 20:21:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Am citit astazi un articol medical interesant:

De ce se baloneaza oamenii?
Toti oamenii elimina in timpul vietii gaze din organism, cam cate 1litru pe zi.
Asta se datoreaza consumului de legume, fructe si cereale. Organsimul omului nu este facut sa digere asa ceva.

Am observat si eu asta la mine si am auzit la multa lume.

In alta ordine de idei am mai citit un articol legat de post. Acolo spunea ca trebuie avut grija la ce manancam in post. Unele legume iau calciul (se fac oxalati si alte saruri) si ai pierderi in organism. Mai scria de lipsa de fier si vitamina B12.
In orice caz spunea ca este bun postul, dar cumpatat si avut grija ce si cat mananci.
Fiecare gaseste raspunsuri la dilemele sale in mod partinitor.
Sunt studii si in favoarea legumelor ,sunt studii si in defavoarea lor.
Mie daca-mi plac legumele voi fi atrasa mereu de studiile comform carora legumele sunt benefice,sanatoase si-ti lungesc viata etc...

Iar ceilalti care nu se pot desparti de produse de origine animala vor gasi studii care sa ridice carnea si produsele lactate in slavi.
Cred ca este simplu.

Mereu cand scrieti acestea si va aratati interesati(sau infricosati)de astfel de carente nu va ganditi la oamenii de pe alte continente care sunt vegetarieni din tata-n fiu si traiesc fara probleme,sunt longevivi si au un sistem imunitar mult mai compentent.

Cine a scris aceste studii despre deficienta de fier si B12 ?
Nu cumva niste companii puternice din industria alimentara care au platit bani buni au dat ordine sa sa scrie despre "pericolele"lipsei consumului de carne rosie si produse lactate?
Oare isi permit ei ca toata populatia sa manance PUTIN,SANATOS si VEGETARIAN?
Cum ar arata afacerile lor din aceasta perspectiva sumbra?

La polul opus vegetarianismului din alte zone ale lumii,imi sta in fata gargantuanismul American care arata ca dispozitivul/mecanismul de curatat resturile din chiuveta gospodariei-food waste disposer. Oamenii se imbuiba pt ca mancarea este ieftina,accesibila si disponibila .Care dintre stramosii nostri mancau carne dimineata,la pranz si seara ?Aveau atatea resurse?
Spuneti ca organismul uman nu are enzyme sa digere vegetale si legume dar are pt 3 mese cu carne si prod lactate /zi?

Poate ca mancau atat de greu dar...munceau afara,stateau in frig,conditiile erau grele,mergeau pe jos;la polul opus,la cum traim astazi in puf,la caldurica si moale,practic niste frunze si putin nectar de fructe ne este suficient!

Ganditi-va cat de hilara este situatia unuia care se trezeste intr-o casa climatizata se suie in masina,se opreste la un restaurant unde mananca la micul dejun o omleta de 3 oua,carnati,cartofi taranesti si paine cu unt si gem;daca mai adaugam si cafeaua cu lapte si zahar,deja ajungem usurel la aproape 1,600 calorii(unde 2,000 ar trebui sa fie media /zi).
Deci numai micul dejun reprezinta 3 sferturi din caloriile zilnice ,dar mai urmeaza si pranzul si apoi cina cu familia nu?
Ce rezulta?un dezastru metabolic!
Nu-I nimic,nu-i nici o problema! Exista o armata de doctori si armate si mai multe de asistente si de laboranti care abia te asteapta sa le deschizi usa.
Apropos,colegiile medicale sunt luate cu asalt iar annual se fabrica absolventi pe banda rulanta care nu fac fata cerintei.
Insa paradoxul medicinii este ca nimeni ,niciodata nu te va vindeca de nimic!
Odata imbolnavit,aflat in dezechilibru doar vei fi monitorizat periodic si ocrotit cat sa nu ai dureri iesite din comun.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote