Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
"Meritul" meu nu este decat ca aduc texte care mi-au rascolit intr un fel sau altul sufletul in clipele de zbucium in lumea asta din ce in ce mai rea si mai nebuna !
Dumnezeu sa-ti daruiasca putere si multa sanatate , nadejde si multe bucurii , chiar daca sunt atat si atat de trecatoare , dar avem nevoie de toate acestea atata timp cat mai suntem pe aici. . .!
Sarbatori linistite , Culai !
|
Off - topic -- Bucuriile mele cele mai mari: familia, copiii buni intr-o lume de tineri cu probleme grave si cu crize de personalitate, copii care merg la biserica chiar si atunci cand noi parintii nu putem merge din diverse motive; copii asa cum eram si noi altadata sau nici macar noi nu eram, daca ma gandesc ca ei merg la olimpiade de mate, engleza sau religie, iubesc sportul si au mari performante, canta la chitara, respecata pe toti cei din jur, nu vorbesc urat, le pasa si se intristeaza mult la necazurile celorlalti, vrand sa ajute dupa puteri. Exista oare o bucurie mai mare pentru un parinte?
On - topic --
Referitor la atacurile diavolului, Bătrânul Eusebiu zicea: „Satan ne poate foarte ușor face să cădem la dreapta sau la stânga. Căderile de-a dreapta, care se prezintă sub aparența zelului pentru Dumnezeu, sub aparența virtuții și a datoriilor perfect împlinite, sunt mult mai periculoase decât căderile de-a stânga, care se văd limpede că sunt păcate. Noi trebuie să ne păstrăm întotdeauna pacea sufletului”. Altă dată, el își sfătuia așa fiii săi duhovnicești: „Dacă tu vezi că felul altora de a gândi diferă de al tău, nu te mira! Noi știm acest lucru din cuvintele Domnului, și anume că cel rău acționează puternic asupra minții oamenilor și le întunecă pentru a nu putea discerne care le este interesul și pentru a nu asculta glasul Domnului”. Bătrânul Porfirie sfătuia să ne opunem ispitelor în felul următor: „Mergeți pe drumul vostru. Diavolul va veni să vă ispitească cu gânduri și vă va trage de mânecă pentru a vă dezorienta. Nu vă întoarceți, nu vă angajați în discuții și-n controverse cu el! Se va lăsa păgubaș și vă va părăsi”.
Sursa:
http://ortodox.md/articole/cum-sa-ne-opunem-ispitelor/