Citat:
În prealabil postat de fallen;573899[...
Atata doar ca poate nu e corect sa interpretam ca fiind voia lui Dumnezeu, atunci cand de fapt e voia altcuiva, respectiv a sefilor, a parintilor, a sotilor, care ne pun in fata " faptului implinit", sau ne determina intr-un mod sau altul ( pe care nu-l putem refuza :), ne " santajeaza")), sa facem cum zic ei  ( sa acceptam sa muncim mai multe ore pe aceeasi bani sau mai putini, sau sa ne mutam pe alta sectie, sa ne mutam cu parintii /socrii, sa nu mai avem copii, etc ....)
|
Cred ca totusi se rezuma la liberul nostru arbitru... putem foarte bine sa nu ne lasam "santajati" de sefi, familie etc, putem refuza, putem accepta. Pana la urma depinde tot de alegerea noastra, nu de a celorlalti. Putem alege sa avem copii, la fel cum putem alege sa nu ii avem, chiar daca a avea opii implica adoptia (pentru ca da, exista infertilitate). Putem alege sa ramanem in creierul muntilor, la fel cum putem alege sa ne mutam oriunde sa muncim pentru mai mult. Pana la urma totul se ezuma la faptul ca putem alege; depinde de noi si de lucrurile si/sau divinitate ce anume alegem si de ce alegem acel lucru. Si cum ziceam, in spatele oricarei aegeri, exista o motivatie, insa motivatia poate fi foarte bine si gresita si, in consecinta, alegerea noastra sa fie gresita. Si viceversa e valabil, cred eu.
PS: Asta e strict parerea mea; s-ar putea foarte bine sa ma insel.