Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
reamintesc ca , cu toata Taina cununiei savarsita de preot intre doi ortodocsi, daca cei doi s-au dus ca fariseii in fata altarului, purtand in inima minciuna, sau neiubire , indemnati de alte scopuri decat dragostea si dorinta de a da nastere de prunci (aranjamente materiale, etc) atunci Dumnezeu nu cred ca va binecuvanta o astfel de casatorie. Aceasta taina a cununiei nu se concretizeaza cu harul pe care noua familie ar trebui sa il primeasca in urma Tainei cununiei.
Iar acest fapt este confirmat de multitudinea de divorturi, de multitudinea de casnicii esuate in diverse compromisuri care mai de care mai pacatoase.
|
Doar aici am inca nelamuriri. Adica Dumnezeu, daca cei doi ajung ca fariseii in fata altarului, purtand in inima minciuna sau neiubire sau indemnati de alte scopuri decat dragostea si dorinta de a naste prunci.. nu da harul? Acea casatorie e tinuta doar de hartia de la primarie si nu e pacat sa divortezi?
V-am remarcat din postarile anterioare iar acum vreau doar o confirmare ca am inteles bine ce ati spus.