Citat:
În prealabil postat de fallen
E bine sa faci fapte bune si milostenie, din buzunarul tau, cat te lasa inima...atata doar sa nu ii prejudiciezi pe cei de acasa.... nu stiu cat de corect este sa faci milostenie din banii altcuiva ( chiar daca consideri tu ca persoana respectiva ar putea face mai mult, nu face indeajuns). Iar faptele bune pe care le faci, ar trebui sa fie in limita legalitatii ( chiar daca unora li se pare ca legea e nedreapta), si nici sa nu contravina, pe cat posibil, politicilor firmei la care lucrezi ( chiar daca, de asemeni, ti se pare tie...). Am vorbit chiar ieri cu baiatul de la firma care " intretine" casa de marcat si mi-a spus clar ca pe nici o casa nu se poate fac stornare ( retur), dcat pe cele care sunt integrate intr-un sistem informatic si se numesc " imprimante fiscale". Eu pot cel mult sa fac factura de retur ( de mana).
A, si referitor la cine ajuti..mi-a intrat odata un baietas, nu avea nici 14 ani, care mi-a spus direct ca a furat ceva din hipermarket...si daca nu ma intereseazasa cumpar...iar dupa prima fraza, temerea mea cea mai mare a fost ca-l urmareste politia si vrea sa il ascund...
Asadar, cred ca nu putem niciodata sti daca facm bine ajutand un necunoscut, sau nu..
|
Asa este tatal meu...
Face milostenie(adica intretine luxul rudelor) cu banii lui iar cand trebuie sa plateasca facturi de intretinere,lumina sau mancare se zgarceste cu mama,incat ea trebuie sa sustina toata casa cu venitul ei.Nici nu se ajung,asa ca imi cer bani mie milogindu-se ca nu mai au de paine,ca sunt in urma cu nu stiu ce facturi sau nu si-au cumparat medicamente.Toamna nu au bani de muraturi,de varza,etc...
In timp ce nepoatele lor rad cu gura pana la urechi ca i-au mai pacalit si de data asta sau in cazul de fata,m-au pacalit pt ca deficitul trebuie sa-l acoper eu pana la urma...
Nu stiu ce sa fac cu el,nu ar face milostenie unei familii nevoiase sau unor cersetori ci el intelege prin milostenie doar sa"ajute"niste rude hoate care profita si mint mereu ca nu au resurse,deoarece ei pun luxul pe primul plan si apoi indatoririle.
Milostenie trebuie sa faci din banii tai,care-ti raman dupa ce acoperi facturile in comun cu familia ta;a nu se intelege ca alegi sa-ti donezi toti banii ca mai apoi sa traiesti pe spatele altora vrand-nevrand.
Ma rog,frustarile mele referitor la aceste aspect nu vin din faptul ca banii se duc pe milostenii indreptatite ci ca tatal meu este fara minte si considera ca face milostenie cu niste rude mincinoase care au patima luxului.