Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Catalin, imi pare rau ca intervin totusi, desi tu ma determini la aceasta, caci esti extrem de insistent si incapatanat. tu nu vezi clar in chiar citatul dat de tine ca se refera la toti oamenii de pe pamantul acesta care nu sunt ortodocsi ci de alte religii si credinte? \nu vezi ca spune clar ca se refera la "miliarde de familii" necununate ortodox?
|
Din citatele date de mine se intelege foarte clar ca e vorba de toti, ortodocsi sau neortodocsi. Parintele chiar spune ce e pacat. Iar nunta la Biserica este doar pentru crestere duhovniceasca, nu ca sa nu mai fie in pacat: "Iar dacă să vorbim de virtute și creșterea lor în Domnul, atunci trebuie neapărat să includem binecuvântarea Bisericii."
Dar ce importanta are ca e vorba de altii din alte religii? Am si spus ca e un pacat mai mare sa aiba mai multe relatii decat sa fie casatorit. Dar ei oricum nu sunt in Biserica si nu au Botezul, deci au pacatul stramosesc (urmarile lui).
Citat:
Pana sa ajung aici la Londra si eu eram la fel de rigida, si batoasa in legatura cu acest aspect. Insa parintele are perfecta dreptate , aici am cunoscut familii hinduse, musulmane, si chiar ortodoxa cu musulman, sau indian, si pot afirma cu tarie si sustine ca nu sunt niste curvari pentru ca nu sunt cununati ortodox.
|
Inseamna ca nu ai inteles despre ce vorbim si nu ai inteles ce este Taina Casatoriei.
Citat:
Este adevarat ca ortodoxia este calea cea adevarata care ne duce mai aproape de Dumnezeu si care ne ofera cu adevarat calea spre indumnezeire dar aceasta nu ne da dreptul sa punem la zid miliarde de oameni care nu sunt ortodocsi.
|
Nu e vorba deloc de punerea la zid.