Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia
Este evident că nu înČ›elegi nimic. Ce zici tu acol cu A Č™i B nu descrie postulatele.
Trebuie să înČ›elegi ecuaČ›iile lui Maxwell despre electromagnetism ca să vezi cât de evidente sunt postulatele, cum poČ›i să zici că nu ai nevoie de matematică când ecuaČ›iile lui Maxwell sunt niČ™te ecuaČ›ii parČ›ial diferenČ›iale?
Tot ce citeČ™ti tu despre relativitate este pur matematică, nici măcar nu ai nevoie de cuvinte.
Este foarte uČ™or să demonstrezi că nu ajunge instant. TrimiČ›i o undă radio (care este o bandă de lumină) Č™i măsori în cât timp ajunge înapoi.
De ce crezi că, comnezile date de pe pământ la roverul de pe marte are întârzieri?
|
Trebuia sa ma astept la asta. Sau imi puteai spune ca tu intelegi doar ecuatii partial diferentiale, nu si cuvinte.
Distanta pamant - luna se masoara prin trimiterea unui fascicul de lumina de la pamant la luna, reflectarea acestuia intr-o oglinda aflata pe suprafata lunara si receptarea lui inapoi pe pamant. Deci nu ai nevoie sa trimiti nici o unda radio acolo pentru ca deja se intampla acest lucru.
Dar despre asta discutam, despre diferenta dintre viteza in sens unic si viteza dus intors. Viteza dus intors e clar ca este c. Dar nimic nu ne spune daca viteza la dus este egala cu viteza la intors, asta e o presupunere ( rezonabila dar presupunere, nu ceva demonstrat ).
Trebuia sa-mi fi spus ca sa nu-mi pierd timpul de pomana.