Citat:
În prealabil postat de sadiy
Eu nu ma refer la mine ca mi-ar fi rusine - ci pur si simplu UIT anumite fapte, pe care poate lea-si fi spus zi de zi_ si nu ma refer nici la unii din VOI.
Apropo cineva spune ca iar fi rusine sa aiba duhovnic pe un prieten. Cu toate ca prietenul e mai aproape... cu el poti sa spui cu cuvintele tale ce ai de spus, si el te va intelege, dar tot prietenul te poate trada.
Oare cine are curajul ca atunci cand este la Sfanta Spovedanie cu un lunggggggg sir de oameni in spate si un preot grabit care mai degraba intraba si tot el raspunde ca sa scape mai repede. Oare poti sa incepi (in aceste momente) sa spui tot dar absolut tot ce-ti trece prin minte, ce ai facut sau poate vei face, ca iti iubesti aproapele dar ca uneori preferi lipsa lui, ca-ti iubesti sotia sau sotul dar ca in mintea ta exista detule fantezii cu sotia/sotul prietenei? Ca de multe ori te tenteaza sa ei un lucru care apartine celuilalt( stiind ca pers. aceia nu va regreta ca are destule dar tu nu?) Ca poate in tacerea ta si in lipsa celuilat care te neglijeaza (nu-l inseli ca e pacat mare) dar ca te masturbezi singur sau ca folosesti vibrator? Ca-ti vine sa cazi,uneori in genunchi sa ceri iertare TATALUI ca nu poti spune toate acestea. Ca ai o familie perfecta dar defapt in sufletul tau cu este ceea ce vrei? Ca ti-ai revazut marea iubire dupa 10-20 ani si ti sau trezit anumite sentimente si idei dar care se intampla in minte ?
oare cine poate marturisi ascunsul inimii?
Oare ce duhovnic va avea rabdarea de a asculta tot ce-i spui si ori de cate ori vrei? Si tot odata sa poata sa te si povatuiasca ?
Va-ti uitata vreaodata in adancul sufletului si sa vedeti tot ce nu ati spus si care ati vrea sa spune-ti dar nu aveti cui?
Eu una in fiecare seara ma rog si spun in fata icoanei" ce-mi aduc aminte pe moment" dar nu prea merg la biserica - ceva nu ma atrage ? Ce sa fac? pot oare discuta tot? pot spune tot ce am de spus? pot intreba si sa mi si se raspunda?
|
Parerea mea este ca un duhovnic din manastire are mai multa rabdare cu fiii sai duhovn decat unul de mir. Cei din lume sunt ffffffffff ocupati, mai ales daca au o parohie mare. Au fam., preotese geloase... ca ce tot il cauti atat pe Pr, de parca te-ai duce sa desfranezi, nu sa te sfatuiesti,s.a.m.d