Citat:
În prealabil postat de Jennyy
Da! sant vremuri grele..dar cand nu au fost?
Nu mai vor religie in scoli? Sa ne transformam casutele si timpul petrecut cu copilasii nostri in ore de religie!
Fratilor, sa nu stam si sa ne plangem de mila! sa nu uitam ca pe un copil educat crestineste in familie greu il doboara "vremurile". Mamelor, tatilor, avem datoria sa dam timpul nostru copiilor!!
Sa ii invatam credinta noastra stramoseasca. Cu hrana cu care ii hranim cu aceea vor creste. Da! Nu mai vor religie in scoli! Poate ca meritam acestea..meritam vremurile pe care le traim..
Sa ne trezim parintilor! Sa ne trezim si sa devenim noi insine profesori adevarati ai copiilor nostri. Ei sunt cartea noastra de vizita...
Cu ce ii vom hrani cu aceea vor creste!
Sa nu plangem. Sa nu ramanem intr-un punct mort, sa ne lamentam. Inima nu o poate lua nimeni! NICIODATA!
|
Ai scris un mesaj frumos, pus si la firul cu cele mai bune mesaje. Si totusi nu este prea corect sau complet ceea ce scrii.
Si tu si Ovidiu si altii, uitati un lucru foarte important:
Cum cereti voi ca parintii sa invete acasa copiii religie si scoateti pe altii mai in masura de la rapsundere?
Cum pot sa invete parintii pe copii lucruri pe care ei insisi nu le stiu sau nu le au clare.
Sunt generatii intregi care nu au avut parte de educatie religioasa. La scoala nu se facea, la biserica nici in ziua de azi nu se face catehism (pentru adulti).
Cred ca este destul clar din ceea ce se scrie pe acest forum, cate lacune si nelamuriri au oamenii.
Oare degeaba fac preotii o facultate? Ca daca era asa simplu cu invatatul religiei se duceau si ei si faceau profesia numai pe ce i-a invatat eventual mama sau bunica. Era mai simplu. Nu?
Se presupune ca un preot sau o persoana (sunt si fete care studiaza la teologie ca sa predea religia in scoli), stiu in primul rand anumite lucruri clar, le pot explica si mai au si capacitatea de a-i invata pe altii.
Sigur ca si familia are un rol important in educarea copiilor, indiferent la ce materie, dar ea nu poate inlocui scoala si oameni care sunt pregatiti in domeniu.
Mie mi se pare ca ar trebui tras un semnal de alarma vazand atatia oameni care nu stiu religie, nu o practica, se duc la altele, sau aleg alte cai. Parca tot mai multi!
Si noi vrem sa fie invatati copiii acasa!
Trebuie vazut totusi unde sunt problemele bisericii, de ce atatia oameni totusi o iau pe alte cai. Nici din cei care frecventeaza biserica nu stiu multi unele lucruri, nu au o educatie religioasa.
Fiecare (unii mai interesati) se straduie sa mai citeasca, sa mai caute informatii, sa mai inteleaga. Cu rezultate mai mult sau mai putin satisfacatoare.
Preotii, teologii au o raspundere, niste obligatii in educarea oamenilor. Si lipsesc actiunile: catehism, posibilitatea sa pui intrebari, sa te lamuresti, carti cu probleme si intrebari de baza.
Sunt multe lucruri neclare...
Si da, multi au frica si nu numai copiii. Religia nu trebuie sa fie o groaza pentru nimeni. Trebuie sa invete iubirea, blandetea, valori pozitive si nu numai frica, pedepse, rau, etc.
Sunt atat de indurerata si de furioasa cand vad cum se casca prapastia intre sat si oras! Si am mai scris asta.
Voi cei de la sat tot uitati, sau nu va ganditi ca daca voi ati avut parte de bunici, parinti, preoti care sa se ocupe de voi sa va invete, la oras nu exista asa ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In diaspora nici atat!
Ar trebui ca toti sa ceara in scoli si in biserici sa se faca ceva, sa putem invata toti, cu mic cu mare. Si arunci altfel ar sta lucrurrile.