View Single Post
Vechi 16.12.2014, 16:15:33
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarianBv Vezi mesajul
Am citit articolul... Personalitate borderline si am rămas trăznit...e ca si cum ai face un referat despre mine...ma încadrez in 99% in tot cea ce descrie la sintome.
Mulțumesc mult!
Incet incet aflu mai multe despre mine si de ce sunt asa...o sa incerc pe cat pot sa iti urmez sfatul,si sa obtin ajutor si tratament adecvat.
Macar acum am o idee si o explicatie.
Ma intreb oare cum tatal meu a suferit la fel de "nebunie" sa nu fie aceeasi boala...
Multumesc din suflet pt răspuns !
Tulburarea de personalitate borderline nu este propriuzis o boală. Este un tip de personalitate. Pe fundalul acesteia, însă, se pot dezvolta cu ușurință diverse boli sufletești. De aceea e nevoie de un anumit mod de viață, de numiți oameni în jur (nu găști de indivizi tulburați și agitați) ținînd cont de predispozițiile acestui tip de personalitate spre nebunie. Anume, o viață cât mai ferită de stresori, de dezordine, de agitație, de consum de alcool etc. - toți acești factori adaugă încă și mai multă presiune asupa unei structuri deja vulnerabile și pot duce la declanșarea unor boli serioase, cu prognostic rezervat.
De obicei borderline se abordează prin multă consiliere, ani îndelungați, deoarece e vorba despre multe finisări pe ici pe colo, spre a găsi un mod de viață cât mai echilibrat și eficient. Dar la noi sunt puțini consilieri specializați în aceasta și, mai ales, puțini clienți dispuși să suporte cheltuieli de ani și ani... Sănătatea costă! Ca urmare, ce e de făcut cu siguranță folositor e contactarea unui preot duhovnic și integrarea treptată în comunitatea euharistică respectivă. Mulți s-au liniștit și au sporit din momentul când au ales cu hotărâre să înceapă o viață nouă, mai simplă și mai frumoasă, în Biserică. E multă putere vie pentru sufletul necăjit, în Biserică.
Foarte bun ar fi și un grup de suport - necritic, tolerant, cu împărtășiri sincere, cu sprijin emoțional, cu diverse soluții împărtășite de mulți conform experienței fiecăruia. Ținînd cont de faptul că ai consumat mulți ani alcool și ai avut experiențe intense, de tip limită, îți sugerez să iei legătura și cu un grup AA din orașul tău. Parcă știam că există și în Brașov o comunitate AA. Poți mergi la ei, accesul e permis oricui nu tulbură ora de împărtășiri (dacă ai consumat alcool în ultimele 24 de ore dinaintea ședinței, poți participa dar păstrînd tăcerea - te prezinți și atât, urmînd să asculți ce mărturisesc ceilalți și ce materiale din literatura specifică grupului comentează); poți vorbi și tu despre necazurile tale, vei fi ascultat cu multă bunăvoință și seriozitate.
Apoi mai dă-ne și nouă vești, din când în când, ca să ne spui cum îți mai merge...:)
Reply With Quote