Corinusha, cand vrei sa donezi sange, nu stiu dc ai mai fost, trebuie sa fii bine hranit si hidratat inainte, pt ca iti ia o jumatate de kil de sange si daca nu ai tensiunea suficient de mare, nu curge, efectiv...sa nu mai zic ca poti sa si lesini. Oricum ei iti masoara inainte si tensiunea, si glicemia, si hematocritul, hemoglobina. Daca esti anemica nu iti iau sange. Ca femeie trebuie sa treaca 10 zile de la ultima perioada. Poti minti pt o cauza nobila dar oricum te resping dc nu esti in parametri hematologici. Inainte trebuie da eviti mancarea prea grasa pt ca ingroase sangele si curge mai greu, si cafeaua prea multa sau alcoolul pt ca deshidrateaza.
Acum normal ca bei o cafea dimineata, mai ales daca esti consumator, sa ai tensiunea buna, sa nu cazi din picioare, dar nu bei vro 3-4 pana-ti vine randul, sa te duci la baie de 10 ori...
Iar dupa sf liturghie, daca ai ajunat pana la sfarsit cand te-ai impartasit, apoi poate ai gustat ceva din ce imparte lumea, si cam atat, ca nu ai timp sa mergi acasa sa iei pranzul ca nu se doneaza sange decat pana pe la 12-1 cel putin aici la noi, nu cred ca esti in parametri optimi pt recoltare, parerea mea...mai ales daca nu esti o persoana foarte voinica ...
Last edited by fallen; 23.12.2014 at 10:26:05.
|