Citat:
În prealabil postat de Ekajati
Este severa pentru ca esti afiliat unei grupari controversate si urmezi invataturile celui care este practicant al cultului lui D.
|
Un aspect '
controversat' nu este un argument suficient de puternic pentru a decreta 'severitatea' unei situatii.
Nu ai precizat care ar fi consecintele care ar decurge dintr-o continuare a studiului ramurii Kadampa.
O religie nu poate fi impusa, este o contradictie de termeni. Impunerea dezbraca religia de sensul ei profund, acceptarea.
Interzicerea unei religii sau a unei ramuri a acesteia, pe motive dogmatice, este o forma de abuz, de agresiune psihologica - o ingradire a dreptului la libera exprimare indiferent de argumentele metafizice care ar sustine o astfel de actiune. Ies din discutie exprimari spirituale care genereaza forme de violenta, inclusiv cele care afecteaza valorile, normele sociale general acceptate.
Iar o astfel de pozitie in interiorul clerului budist mi se pare absurda, mai ales pentru o religie definita in fibra ei prin acceptarea infinitatii cailor - exprimate functie de specificitati ale contextului cultural, inclinatii si particularitati psihologice.
Citat:
Practica o fac acasa. Am locuit insa intr-o manastire Kagyu cu ani in urma. In ziua de azi sunt nonsectarian nefiind afiliat vreunei secte. Singura mea preocupare este invatatura suprema Ati.
|
Prin ce este 'suprema' invatatura Ati, in acceptiunea ta?
Pentru ca fiecare religie, fiecare cult isi proclama superioritatea, suprematia in raport cu celelalte.
?