View Single Post
Vechi 26.12.2014, 08:36:00
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekajati Vezi mesajul
Este severa pentru ca esti afiliat unei grupari controversate si urmezi invataturile celui care este practicant al cultului lui D.
Un aspect 'controversat' nu este un argument suficient de puternic pentru a decreta 'severitatea' unei situatii.

Nu ai precizat care ar fi consecintele care ar decurge dintr-o continuare a studiului ramurii Kadampa.

O religie nu poate fi impusa, este o contradictie de termeni. Impunerea dezbraca religia de sensul ei profund, acceptarea.

Interzicerea unei religii sau a unei ramuri a acesteia, pe motive dogmatice, este o forma de abuz, de agresiune psihologica - o ingradire a dreptului la libera exprimare indiferent de argumentele metafizice care ar sustine o astfel de actiune. Ies din discutie exprimari spirituale care genereaza forme de violenta, inclusiv cele care afecteaza valorile, normele sociale general acceptate.

Iar o astfel de pozitie in interiorul clerului budist mi se pare absurda, mai ales pentru o religie definita in fibra ei prin acceptarea infinitatii cailor - exprimate functie de specificitati ale contextului cultural, inclinatii si particularitati psihologice.

Citat:
Practica o fac acasa. Am locuit insa intr-o manastire Kagyu cu ani in urma. In ziua de azi sunt nonsectarian nefiind afiliat vreunei secte. Singura mea preocupare este invatatura suprema Ati.
Prin ce este 'suprema' invatatura Ati, in acceptiunea ta?

Pentru ca fiecare religie, fiecare cult isi proclama superioritatea, suprematia in raport cu celelalte.

?