Subiect: Mi-e frica!
View Single Post
Vechi 26.12.2014, 14:59:44
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Care va să zică mereu e cineva obsedat de tine, hait?.... Și faci crize (ce fel de crize, în ce constau?). Și nici nu iei pastile recomandate de medic.
Păi în acest caz ......ești taaaare, bre! Nici n-am auzit de una mai tare ca tine.
*
Suflețelule, dacă tu zici că vrei să te întorci la credință și regreți că nu ai mai fost de 10 ani la vreo biserică,
păi cum nu realizezi că te-ai întors deja?
Uite, deja te-a năpădit dorul după Dumnezeu, fericitul nostru dor,
într-o formă poate camuflată sub aparența crizelor și a cuiva care se ține mereu după tine. O fi îngerul care îți dă semne prin oameni, știu și eu?...

*
Acuma dacă îmi permiți o oarece sugestie, pe care n-aș vrea s-o urmezi deîndată ci s-o dezbați mai întâi cu un om cucernic (preotul duhovnic, de pildă): pune un strop de rânduială în viața ta, ușor-ușurel, cătinel-cătinel.
Nu ți-e dor să citești din Biblie? Câteva minute zilnic, la aceeași oră... Adapă-te ca o căprioară însetată de la fântâna cu apă vie - slova Scripturii.
Nu ți-e dor să șezi pitită într-un colț al bisericii, neștiută de nimeni și să plângi pentru unele întâmplări la care, poate, nu ai fi vrut să participi? Sau să plângi de bucurie, sub mângâierea vreunui psalm rostit ori cântat la slujbă, aducînd așa recunoștință Domnului, Fecioarei, vreunui sfânt sau altei puteri cerești.
Dă-te și tu pe lângă preotul locului, în sensul de a-i cere să îți dea ceva de făcut, un lucru cât de mic (cum ar fi să mături prin curtea bisericii, te asigur că e tare frumos și liniștitor). Nu te lua după cei ce vin la biserică precum vin la un muzeu cu fosile "interesante". Ăștia nu sunt creștini, sunt măscărici și turiști. Tu caută să vii la Domnul prin ceva activ, prin participare, făcînd ceva pentru semeni, iar nu așteptînd miloaga și apoi tulind-o frumușel la ale tale. Biserica e o comuniune, un fel de stup în care fiecare face ceva, iar de nu face e bondar nevrednic și e măturat frumușel pe la urdiniș, afară între furnicile urât înțepătoare. Pocăința ta să fie, așadar, lucrătoare. Adică să fie frumoasă, cum, pesemne, dacă nu mă înșel așa ești și tu.....:)
Doamne ajută!

Last edited by Ioan_Cezar; 26.12.2014 at 15:07:13.
Reply With Quote