In ceea ce priveste partea a doua a intrebarii tale, cred ca ar fi interesant de vazut ce ia in consideratie un om pentru a se declara ateu. si cand spun asta nu ma refer la un tanar, care abia a deschis ochii asupra lumii, ci un om care s-a ocupat cu aceasta problema o viata si a ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista. Poate ca ar fi bine sa stim ce greseli a facut, pentru a le evita noi insine.
Am gasit o carte pe net " Impotrivas crestinismului" de Michael Martin, in traducerea lui Horia G. Plugaru. Nu il cunosc pe acest traducator, dar mie, ca crestina, nu mi-ar trece prin cap sa traduc asemenea carte. Oare banul e o scuza pentru orice fapta?
Deasemeni am gasit pe site-ul romanesc de ateism biblia, pe care este lipita urmatoarea inscriptie: "Atentie aceasta carte este o compilatie eterogena de pasaje de fictiune si pasaje de filozofie fara valoare si pe alocuri respingatoare moral. Orice asemanare cu o doctrina coerenta si inteligenta este pur accidentala." Oricine isi da seama ca cine scrie asemenea lucru, nu are habar de credinta, dar o pune sub semnul intrebarii, fara cunoastere.
Despre ateism sa discutam deci, odata ce am deschis acest topic.
|