Citat:
În prealabil postat de Wryetui
De tot timpul, de cand sunt mic, mi-e foarte frica de intamplarile supranaturale, de fantome, de demoni, nici nu mai stiu cum sa le zic, mi-e frica sa dorm singur in casa si uneori chiar sa stau singur pe aici, mi-e foarte frica de lucrurile astea (Desi de multe ori am dormit singur acasa, adica complet singur si nu s-a intamplat absolut nimic).
|
Foarte rar diavolii ataca direct si, cand acest lucru se intampla totusi, se intampla sfintilor, categorie din care, deocamdata, nu faceti parte.
Ca regula generala, diavolii actioneaza prin sugestii. Ei nu pot face, singuri, nimic impotriva noastra, ci au nevoie, pentru ca sa ne ruineze, de acordul vointei noastre. Sarpele din Geneza ar fi putut foarte bine sa muste din mar el personal, dar acest lucru nu i-ar fi folosit la nimic. Trebuia, ca sa marcheze un succes, sa o convinga pe Eva sa muste din mar.
Prin urmare, teama dv este complet neintemeiata, fiindca nu asa actioneaza dusmanul lui Dumnezeu si al oamenilor. De ce sa zdrangane prin cratitele din camara, lucru care v-ar face, probabil, umplandu-va de teama, sa va apropiati si mai mult de credinta si practica ei ? Asta vrea el ? El vrea ca, daca ati luat hotararea sa mergeti duminica la biserica, sa va cada ochii pe un anunt al unui meci de fotbal, care are loc la aceeasi ora. Poate va vine ideea "slujba e in orice Duminica, dar meciul asta mare se joaca acum!".
Pentru a cunoaste mai mult despre cum lucreaza diavolul, cititi cartea (recent tradusa si in romana) "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar" de C.S. Lewis. E in acelasi timp spumoasa ca stil si plina de intelepciune Acest C.S. Lewis, prieten bun cu Tolkien (acela cu Stapanul Inelelor) a scris mai multe carti minunate.. O lectura obligatorie la inceput de drum!