Subiect: Mi-e frica!
View Single Post
Vechi 28.12.2014, 14:57:48
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Boxul este o forma de arta martiala. La fel si luptele greco-romane, scrima, sau cele mai vechi: lupta calare, lupta cu sabia, lupa cu bastonul, lupta cu mainile goale.

@Cezar. Va rog, nu ii puneti in gura Pr.Aldea vorbe pe care nu le-a spus. Daca ati fi citit cartea dansului, ati fi vazut negru pe alb ca nu este de acord cu astfel de sali de arte martiale. Doar ptr. ca nu spune ca toate artele martiale sunt de la dracu, nu inseamna ca nu stie sa faca diferenta intre arte martiale care pot fi practicate de crestini si arte martiale care imbina spiritualitati pagane.

Sunt atatia Sfinti militari. Si nu sunt deloc exceptii.
Nu știu de unde sunt artele marțiale, nu mă interesează în mod special domeniul; în orice caz mă îndoiesc că sunt de la dracu. Pot fi foarte bine un sport ca oricare altul. Cred că se pot face cu mult folos.
Atâta doar că la noi, printre alte mode, a pătruns și aceasta cu sălile unde își face de cap câte un așazis sensei prin care tot felul de duhuri orientale se așază și lucrează statornic. Sunt mii și mii de tineri care sunt inițiați în lucruri străine de tradiția noastră românească. Și în nici un caz acolo nu se face nici rugăciune creștină și nici trântă. Ci rătăcire de cap și sminteală, inițiere în aiureli de tot felul. Se dobândesc interpretări noi, conforme unor alte culturi, altor filosofii, altor religii. Nu partea sportivă e problema, ci semnificațiile care se livrează la pachet, într-un discurs aiurit. Calul troian, cum ziceam mai devreme.

Iar pe sfinții militari, în ce sens i-ați adus aici în discuție? Mie mi se pare un moment și un mod nepotrivit, mă iertați.
Eu prin sfânt militar înțeleg cu totul altceva decât un casap. Sub nici o formă nu cred că sfințenia li s-a tras din arta lor marțială, din uciderea aproapelui. Ci din punerea vieții și priceperii lor în slujba credinței, a Bisericii. Dvs. cum înțelegeți?
Reply With Quote