View Single Post
Vechi 01.01.2015, 12:44:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Of, Doamne! Cum vorbim de serbarea Anului Nou, sau de o nunta, sau aniversare, gata punem betia in fata. De parca toti oamenii si mai ales romanii numai asta stiu: sa bea si sa se imbuibe. Este lipsa de respect la adresa a milioane de oameni.
Si ma deranjeaza asta la preoti!
Nu suntem betivi si nici desfranati!!!!!!!!!

Mai multe nu mai spun.

Legat de slujbele in biserica. Eu sunt surprinsa sa citesc aici de ceea ce se face in alte tari (SUA, Canada). Foarte surprinsa. Pentru ca nu sunt lamurita in ce regim lucreaza acei preoti si cum sunt platiti si cati sunt.

La noi exista cate un preot la 2-3 biserici si pe o raza mare. Nu stiu cum sunt platiti si cum se intretin financiar.

La biserica noastra se tine slujba pe 1 ianuarie si vine lume foarte putina. Eu azi n-am ajuns fiind foarte racita. De obicei ma duc.
Nu se tine pe 31 decembrie.

In schimb se tin de exemplu (anul asta asa s-a intmplat sa se adune) slujbe pe 25, 26, 27 si 28 decembrie. Pe urma pe 6 si deseori pe 7 ianuarie.
La astea se adauga si serbare de Craciun cu colinde si mers pe la case cu Botezul.
Eu zic totusi ca este destul. Si pentru noi si pentru preot, care are destul de tras. Si este loc si pentru copiii cu Sorcova si Plugusorul.

Si eu inteleg ce-i lipseste lui Florin si ce le lipseste si multor altora: Omul, iubirea. Si de multe ori astea nu le gasesti in biserica.
In biserica te duci sa te rogi, sa fii cu Dumnezeu (alta forma de iubire), dar pe urma esti singur. Ai nevoie de o familie, de prieteni.
Nu numai slujbele la biserica sunt necesare si importante pentru om.
Si la ce-ti foloseste daca auzi la biserica invataturile lui Iisus si predica preotului despre cum ar trebuie sa fie si sa fim si tu esti si te simti singur parasit in necazurile si neputintele tale?