Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asadar, eu sustin ce spune Biserica si toti duhovnicii si sfintii, ca inainte de impartasire trebuie crestinul sa se spovedeasca. Celalalta parte (Ovidiu, in primul rand) sustine ce spune un teolog, Schmemann, dupa care s-au luat alti teologi, Par. Pruteanu si Diac. Ica, ca nu e neaparat nevoie de spovedire inainte de impartasire, ci doar la pacate mari sau la o luna. La o adica, daca omul nu face pacate mari, ar putea sa se spovedeasca si la cativa ani, in baza acestei logici gresite. Asadar e un teolog, care am vazut ca a fost influentat in aceasta idee de conceptii protestante si catolice, pe de o parte si toata Biserica pe de cealala parte. Si tot eu se presupune ca as gresi.
.
|
Uite,inainte de a mai reciti odata ce zice Ovidiu,(pt ca nu vreau sa o las asa) ,daca el zice ce zici tu,eu iti dau apriori dreptaete tie,
Pentru ca psalmistul spune ca si o zi de ar trai omul pe pamant,pacatele lui sunt fara numar
Si fara harul din taina spoveadanie,nimeni nu se poate curata,si o singura ora de ar sta , caci omul e neputincios
.
Citat:
Zic modernism si altele pentru ca ii irita pe unii sa auda de ecumenism, stii ca nu-i place cineva sa auda de greseala lui, daca nu vrea sa o lase. Iar ecumensimul nu e deloc aceeasi invatatura, daca spui ca as avea-o si eu ar insemna ca si eu cred in ceva gresit. Este o invatatura gresita, opusa celei ortodoxe si facuta dupa cea protestanta. Fiecare invatatura gresita are un alt duh, deci nici duhul nu e acelasi.
.
|
Eu recunosc ca am aceleasi invataturi ca si tine,Ovidiu o sa mai vad,dar banuiesc ca da, Cezar sigur are.Desi uneori ne acuzi de ecumenism , de fapt si noi iubim traditia ca si tine.
Te grabesti sa interpretezi unele cuvinte ale noastre , unele idei,si sa le confunzi cu credinta noastra . Aceasta iti reptrosez,graba,si limitarea la cuvinte,fara a vedea sufletul omului
.
Citat:
Eu scriu doar adevarul, nu sunt aparator. Dar aparatorii credintei au fost credinciosii, bineinteles, luminati de Duhul Sfant.
.
|
Daca e asa, lasa apararea in seama altora,si ocupa-te cu dragostea de oameni ,caci asa, adevarul tau dublat si de fermitatea convingerilor tale,va exploda ca o lumina
Citat:
Unire exista doar in adevar, altfel ne-am lutea uni si cu adventistii, daca nu asta ar conta, ca doar nu-i uram pe ceilalti oameni.
|
Perfect de accord cu tine ,eu ziceam ca de fratii tai sa nu te mai iei,ia-te de adventisti cat vrei