Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Sf. Apostol Pavel se împărtășea zilnic, însă ne atenționează că nu merge oricum, ci doar cu pregătire. Să vedem ce spune și Sf. Ioan Gură de Aur: "În zadar se săvârșește Liturghia în fiecare zi dacă nu vă împărtășiți... Acestea le spun nu ca să vă împărtășiți oricum, la întâmplare, ci ca să vă faceți vrednici."
"Intarzierea si amanarea impartasirii - care vin de fapt din relaxare , lene , nepasare si refuzul pregatirii adecvate - expun sufletele la grave vatamari venite atat din partea atacului demonilor , cat si din pricina privarii lor de har si de bunurile ceresti . Asa cum ne hranim zilnic , asa trebuie sa ne invingem indolenta si comoditatea , si sa ne pregatim......
|
Toate acestea mă întăresc și mai mult în convingerea pe care o exprimam în postarea 160, de la pag. 16 a topicului.
Găsesc potrivit să repet gândul:
Când mijlocul pe care l-am considerat a fi Sfânta Împărtășanie este prezent și ca motivație centrală, cred că avem cea mai bună și sigură motivație. Să am nevoie de Împărtășanie, ca de aer, să îmi fie foame și sete de Trupul și Sângele Domnului cred că este cea mai sigură îmboldire spre o viață mai curată, spre un efort mai sănătos de asceză. Ce te poate motiva mai mult, pe tine cel ce porți dorul de Dumnezeu, decât să te împărtășești de Hristos în cel mai concret mod cu putință, fie și uneori, ca pe o pregustare a bucuriilor Veșnicei cu El?
Făcându-Se temei energizor al vieții noastre, Domnul ne împinge pe Cale, precum ne și cheamă, atrage. Ne este deopotrivă Imbold și Îndrumător, precum și Țintă. Nicăieri psihologia noastră omenească nu este mai uimitoare decât în relația concretă cu Dumnezeul nostru, al creștinilor, Hristos.