horoscopul shi norocul sunt ai zeului molohul... shi ne spune parintele Cleopa cine era dracovenia asta de zeitate, ca zice ca slugile sau jertfitorii lui noroc erau niste excroci care mergeau cu statuia de fier sau bronz sau ceva material ce se inroshea, shi intr-o parte statuia asta purtata in carul asta pe doua rotzi avea o soba unde bagau ashtia lemne shi carbuni, iar pe cealalta avea o tigaie, asha ceva ne spune Parintele Cleopa, shi mergea prin sate shi striga la femei shi la tinere sa vina alea care vrea sa le mearga bine, la alea care vor sa aiba NOROC, sa vina shi sa-shi dea copilul de la tzatza shi sa-l taie shi sa-l prajeasca in tigaie, shi unele ziceau, ca hai sa-l dau ca sa-mi fie bine, sa am in viatza noroc, sa-l dau la zeul NOROC, shi veneau shi ticalosul curvar inchinator de idoli taia copilashul shi-i frigea in tigaia inroshita in fatza statuii ce shi ea era roshie ca metalul inroshit in foc, shi asha mergeau din sat in sat prin targuri shi peste tot si primeau shi bani shi alte produse pentru ca sa-tzi ajute sa ai noroc tot anul...
acuma termenul noroc shi-a pierdut sensul respectiv ajungand sa capete mai mult sensul de sortzi fericit, adica atunci cand tragi la sortzi sa iasa sortzii in bine asupra ta, iar cand ies sortzii rai atunci este ghinion, adica antonimul la noroc... dar cica in vechime reprezenta acel zeu (diavol) slujitor a lui moloh....
iar istoricii, ca sa vezi cat de superficiali sunt, au pus in carca dacilor ca ei slujeau acest zeu ca deacolo vine Zamolxe, ca l-au asociat cu zeitatzile altor popoare ca s-ar fi inrudit.... poi iacata ca tocma ca era in contra lui moloh din moment ce are un xe inloc la oh... deci e potrivnica invatzatura Zamolxiana la zeul ala blestemat.... oricum shi Dacii aveau tot felul de dracovenii, dar ca sa-l invinga pe Moloh, ei jertfeau benevol pe cel mai bun dintre ei, pe cel mai viteaz, ... tot ceva paganism era ca shi antimolohianismul tot molohianism pare a fi, sau habarn-am dar oricum nu era vorba de astfel de obiceiuri....... sper, dar parca potzi sa shtii ???
iar cu noroculuimoloh deci cam asha sta treaba... cum spune parintele Cleopa... de unde o fi shtiut el astfel de lucruri....
|