View Single Post
Vechi 10.01.2015, 13:33:58
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Extras din CTP - http://www.gandul.info/puterea-gandu...penii-13757975

Mi-a rămas însă în minte afirmația lui Stéphane Charbonnier, directorul Charlie Hebdo, Dumnezeu să-l ierte: "Nu-mi pasă dacă îi supără caricaturile mele. Aici, în Franța domnește legea franceză, nu Coranul". Sau ale unor vorbitori din România, de felul: "Musulmanii, dacă doresc să trăiască în Europa, să se supună valorilor europene. Dacă nu, să plece de unde au venit".

Cu o astfel de mentalitate, oricât de teribile măsuri de securitate s-ar lua, atentatele vor continua.

Este o imensă provocare pentru Franța să-și stăpânească acum o reacție antiislam, rasistă, xenofobă, când, cu un președinte slab, țara alunecă deja spre o dreaptă naționalist-extremistă, antisemitismul, care îi face pe mulți evrei să plece, fiind în creștere - nu degeaba, cel de-al treilea terorist a ales un magazin evreiesc pentru a lua ostatici.

Este crucial pentru Europa să înțeleagă că problema și soluția ei sunt în Europa, nu în Nordul Africii sau în Orientul Mijlociu. Că linia de ciocnire a culturilor trece acum prin inima Europei.

Închei cu două întrebări adresate dumneavoastră și mie însumi:

- Ce anume și cum îi poate determina pe doi tineri crescuți în splendida civilizație și cultură franceză să ucidă în masă și să se sinucidă în Franța?

- Nu există nicio justificare, religioasă sau de alt fel, pentru acest atentat terorist, cum nu poate exista nicio justificare pentru niciun atentat terorist, niciunde în lume și nicicând. Vina pentru crimă o poartă criminalii. Dar, oare, vor sta puțin pe gânduri cei care scot acum Charlie Hebdo într-un milion de exemplare înainte de a mai tipări, în numele libertății absolute de expresie, încă o provocare mizerabilă și agresivă la adresa unor simboluri religioase în care niște oameni pașnici, nu niște descreierați, cred?

Last edited by AlbertX; 10.01.2015 at 13:36:52.