Citat:
În prealabil postat de cristirg
-ce sa fac si eu daca nu am ajuns la nivelul tau duhovnicesc
-astea sunt cuvintele lui Tutea,eu zic ca are dreptate , ateii sunt morti sufleteste atata timp cat nu il accepta pe Dumnezeu,nu cred in suflet...
-normal ca se pot apropia de credinta dar poate ca Tutea a vrut sa le taie putin din mandria si orgoliul lor
-da.. tu ai fii in stare sa-i numesti pe sfinti teroristi ,fundamentalisti..pt ca erau impotriva ereziilor,pt ca ziceau ca numai prin ortodoxie ne mantuim,ca celelalte credinte/religii sunt demonice...
|
Exclus comentariul cu nivelul meu duhovnicesc,nu faceam referiri la evaluari personale,hodoronc trosc,eu nu faceam comparatii intre niveluri si nici nu am adus vb unde ma situez eu.Asta ar mai lipsi ?!
In adancul sufletului imi pare rau pt tine ca gandesti atat de patimas(extremist) cand ai putea sa te detasezi putin si sa-ti folosesti energia asta in interes personal de urcare spirituala.
Bineinteles ca esti liber sa faci ce doresti,aici doar discutam intre noi,chiar daca discutiile sunt uneori si contradictorii.
Tocmai ca din scrierile sfintilor si ale traitorilor in Iisus am constatat ca ei aplicau extremismul numai cand era vb despre ei insasi: de exemplu daca ei tineau post negru 2 saptamani neincetate sau privegheau in rugaciuni pana dimineata privandu-se de somn,nu le cereau si celorlalti aceleasi exemple,ci spuneau"dupa puteri".Adica ii tratau pe altii cu fraternitate,gingasie,ca si cum nu ar fi fost oameni straini de ei ci chiar fii,fiice sau frati si surori.
Unii se rugau ca si dracii sa se smereasca si sa se pocaiasca,altii au vazut in iad preoti de alte religii si au indraznit sa se roage Bunului Dumnezeu sa le ierte ratacirile.
Mai degraba cred ca acesti sfinti se mahneau si plangeau de alegerile nefericite ale altor semeni decat ca se bucurau rautacios cand cineva le zdrobea oasele in semn de razbunare!
Una este sa zici ca numai religia ortodoxa este mantuitoare si alta este sa-i iei la mitraliera pe toti care nu adera la ea sau sa fi de partea celor care iau oamenii la mitraliera! Este atat de simplu!