Alexandru, inteleg ca nu poti sa accepti o credinta oarba si e f. bine. Asta arata o maturitate a ta ca om. Dar fii in cautare, pe o pozitie constructiva.
1. Unii s-au apropiat de Dumnezeu punandu-L la incercare. El nu se supara, ca e iubirea intruchipata. Asa ca daca vreodata te afli intr-o situatie limita, poti sa-L strigi sa te scape. Mie mi s-a intamplat asta acum vreo zece ani, eram convertita cam de un an, cand m-au luat niste curenti la mare si nu mai puteam sa ma intorc. Era groaznic, apa era mai jos de umeri, dar te tragea curentul in larg si nu puteai sa stai cu picioarele pe pamant. A fost o minune. Un barbat care incerca si el sa se salveze m-a vazut si m-a luat sub brat si astfel, fiindca amandoi eram mai grei, a putut sa aiba mai multa stabilitate pe nisip si sa iesim la mal. Daca Dumnezeu nu l-ar fi pus pe acel om acolo si nu ar fi depasit egoismul din el, cred ca nici eu si nici el nu am mai fi fost printre voi. Acum nu te mai bateam la cap cu chestiuni de genul asta... In Grecia sunt multe minuni de acelasi tip. Sf. Spiridon, Sf. Nectarie, SF. Dionisie si SF. Gherasim intermediaza pt cei care sunt pe mare si sunt f "benefici".
2. Altii au inceput sa-L caute stiintific, dar si rugandu-se ca daca El exista sa le arate calea. Si astfel citesti istoria religiilor, citesti despre diferitele religii existente si vezi unde e adevarul. Ca sa fiu sincera, eu am simtit ca Dumnezeu exista, dar apoi n-am vrut sa fiu ortodoxa fiindca eram nascuta intr-o tara ortodoxa, ci doream sa stiu daca intr-adevar acolo e adevarul. Asa ca dupa ce am descoperit adevarul in crestinism, am inceput sa caut in interiorul lui adevarul. Si cand ajungi aici, e simplu, toate sunt evidente. Istoric vorbind, nu judecand dupa ce fac unii ortodocsi care cateodata se poarta precum paganii (unii si cateodata), analizand situatia pana in 1054 si apoi conjunctura aparitiei protestantilor, tot ca un protest impotriva anomaliilor facute de catolici (o recunosc si ei; sunt intr-o tara catolica si intru in legatura cu preoti catolici si recunosc si ei anomaliile pe care le-a facut si le mai face biserica lor; ei privesc cu regret ca s-au despartit de noi, iar acum le e greu ca au cazut intr-un laxism de mare clasa), deci parcurgand drumul asta mi se pare evident sa gasesti Adevarul.
3. Mai sunt cei care l-au descoperit pe Dumnezeu mergand cu ceilalti, participand la diferite pelerinaje, mergand si vazand cum numai la ortodocsi coboara din cer lumina sfanta de Pasti (e cutremurator), o lumina care nu arde in primele minute si se pogoara din cer unde slujesc ortodocsii. E atat de evident incat ma doare sufletul ca numai pt unii.
Si mai sunt alte si alte situatii, dar n-am facut un sondaj sa stiu ce si cum fac toti. Iti spun din ce am vazut din anturaj si putin din ce am mai trait si eu. Acum tu ai libertate deplina sa faci ce doresti. Eu una ma bucur ca esti in cautare. Ne spui si noua ce-ai mai descoperit, bine?!
Elena
|