Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir
Crincrin, nu prea am inteles, cine sunt eroii martiri ? Ca eu vorbeam de Stefan si Mihai. Despre ei e vorba ? Nu am auzit sa fie eroi martiri acestia. Martirii sunt oameni care sunt ucisi din ura fata de credinta. Stefan a murit in patul lui in urma indelungatei evolutii ale unei rani la fund suferite in cadrul unui razboi cu romanii aliati turcilor (cu care in final s-a aliat si el). Mihai a fost executat de generalul Basta in urma unei tradari a Ligii crestine.
|
Eroi martiri sunt toti aceia care si-au dat viata pentru apararea acestui neam si pentru pastrarea dreptei noastre credinte stramosesti, condusi de voievozi ca Stefan si Mihai!
l-a avut ca duhovnic si sfatuitor pe Sf. Daniil Sihastru. Nu pleca la lupta fara sfat, postea, se ruga iar dupa fiecare victorie ridica cate o manastire; manastiri de care inca ne mai bucuram..
Citat:
Ceea ce au facut idiotii cu arme zilele acestea nu este fundamental diferit de fapte in continuare proslavite de istoriografia de manual. Nu este fundamental diferit de fapta Sfantului Stefan, care a batut in cuie turbanele ambasadorilor lui Han Tatar, dupa care le-a mai si scos ochii. Nu este fundamental diferit de fapta Nesfantului (deocamdata) Mihai, care a scos tunul ascuns in caruta ca sa traga in contabilii turci. Acei soli tatari, acei scribi turci, au murit chiar mai nevinovati decat ziaristii de deunazi.
|
Citat:
Uciderea miseleasca a unor ziaristi neinarmati mi se pare un act la fel de incalificabil ca uciderea miseleasca a unor ambasadori sau contabili neinarmati.
|
Vai, bietii turci! Sunt impresionata pana la lacrimi!