View Single Post
Vechi 15.01.2015, 12:16:46
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Fallen, am inteles ca esti medic veterinar. Asta presupune ca totusi ai si anumite cunostinte de medicina umana. Nu stiu sigur, daca nu se face asa ceva (putin) si la facultatea de medicina veterinara.
Ai mare grija si du-te la circa de care ai apartinut pana la 18 ani si vezi ce boli ai avut si ce vaccinuri.
Sau mai simplu: medicul care iti urmareste sarcina poate sa-ti faca analize sa vada imunitatea la anumite boli care sunt periculoase pentru fat. De acolo se vede daca ai avut boala sau nu.

Da, trebuie sa te feresti de orice acum. Mai ales de aceste boli ale copilariei care influenteaza mult sarcina.
Am o prietena care a facut rubeola in timpul sarcinii si la vremea aia probabil ca ori nu stia, ori nu s-a dus la medic, ori aia n-au bagat in seama. In orice caz copilul a iesit cu deficiente mari.
Asa ca ai grija! Nu te juca. Ai o raspundere acum pentru o alta viata.

Nimeni nu cere post la copii si femei insarcinate. Este o prostie. Am vorbit si eu cu preoti si nu sunt chiar atat de absurzi pe cat se scrie pe aici.

Da, multe persoane reactioneaza asa la post (cu dureri de cap si alte simptome). Eu am ajuns pana aproape de lesin de cateva ori.
Depinde de organism. La persoane sanatoase nu se intampla.
Dar la gravide sau persoane bolnave, sau probleme cronice (anemii, talasemii, spasmofilii, diabet etc.) si care au nevoie de o anumita alimentatie, pot apare tulburari chiar grave.
Si apar probleme si la efort fizic si chiar intelectual unde organismul (inclusiv creierul) are nevoie de resurse mai multe.

Ia si citeste o carte pentru gravide si te sfatuieste cu medicul sau alte persoane competente in tot ceea ce este legat de sarcina.

Imi pare rau dar nu pot sa cred ceea ce scrie Monnis mai sus. Daca ar fi asa, atunci cum ar ajunge altii sa faca o gramada de copii?

Iti doresc sarcina si nastere usoara si un copil sanatos. Dumnezeu sa va ocroteasca.
Va veni si preotul sa va sfinteasca locuinta. Banii nu vor fi impedimentul. Si te mai imprumuta cineva, daca se ajunge chiar sa fie asa o problema.
Problema cea mai mare va fi: sa te casatoresti. Nu mai amana!

Last edited by sophia; 15.01.2015 at 12:20:44.
Reply With Quote