Citat:
În prealabil postat de Inorogul
Exista vreo poveste in care Dumnezeu nu ucide, ci trimite ingeri ca sa (re)aduca la viata mii de oameni?
|
Se pare ca in ultimul timp s-au scris multe mesaje pe cat de amuzante prin naivitatea lor, pe atat de incitante, fiindca trimit spre cercetarea Sfintei Scripturi, iar asta nu poate fi rau.
Despre o..."poveste" in care Dumnezeu NU ucide, desi da sentinta clara ca vor fi ucisi, este cred, cea mai frumoasa, mai fascinanta si mai amuzanta in sine, "povestea" lui Ionna si a ninivitenilor. Poate am timp sa vorbesc despre asta cumva, pe undeva.
Despre ingerii trimisi sa pedepseasca, iarasi imi amintesc de cea mai impresionanta "negociere" facuta vreodata intre un om (Avraam) si Dumnezeu, inainte ca Sodoma si Gomora sa fie rase de pe fata pamantului. Daca voi avea sansa, voi reveni pe undeva cu acele amanunte cu totul uimitoare.
Yasmina, eu iti multumesc pentru intelegere. Subiectul este cu mult mai complex si totusi atat de simplu in sine. Daca am putea din cand in cand sa lecturam macar partial si Vechiul Testament, multe din Noul Testament ni se vor parea mai clare. Iar judecatile lui Dumnezeu n-ar mai fi atat de greu de patruns. Si-apoi, daca ne gandim bine, numai Psaltirea dac-am citi-o cu atentie, vom gasi acolo toate datele de care avem nevoie in acest sens. TOATE!
Doamne-ajuta!