Citat:
|
În prealabil postat de alynnna
Citat:
|
În prealabil postat de anita
Tu crezi ca el ar fi imbratisat ortodoxia daca nu ar fi fost voia Dumnului?
Dumnezeu stie ce e mai bun pentru fiecare si l-a luminat.
|
Dar oare voia Domnului este ca noi sa il intoarcem? Consider ca cea mai buna metoda de propovaduire este comportamentul nostru de zi cu zi. Sfintii nu vor sa schimbe dar linistea, bucuria ce o simtim in preajma lor ne tulbura ( in mod placut) inima.:) De multe ori asezam sarcini in spinare fara sa ne intrebam daca genunchii ne tin;)
|
Isus Hristos a zis :"Am venit ca nici unul din astia mici sa nu se piarda"
Deci care e voia Domnului decat sa ii duca pe toti la El si la Fiul lui?
Draga mea sunt familii in care parintii sunt credinciosi iar copiii nu, sau invers , cu toate ca toti sunt botezati ortodox.
Voia Domnului este ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta Adevarului sa vina ,cum spune o rugaciune.
Dar de ce unii din acestia nu s-au luat dupa ceilalti ,de ce parintii nu s-au luat dupa copii sau invers?
Pentru ca structura lor sufleteasca nu le permite ,unii nu vor sa lase placerile lumii ,altii sunt mandri ,altii sunt prea intinati ,altii nu au dispozitie sufleteasca ,cum zice par.Paisie Aghioratul.
Iar acest indian inclinat spre spiritualitate si invatat probabil cu o viata mai infranata a acceptat sa se converteasca.
Oare credinta ortodoxa e o sarcina ,fata asta e pe pozitia fariseului care pune sarcini pe care nici ea nu poate sa le duca?
Din cate am inteles ea respecta poruncile lui Hristos si exemplul ei viu l-a indemnat pe acest tinar sa isi schimbe credinta ,ea i-a vorbit despre viata vesnica.
Ce vezi rau in ce a facut ea ?Eu vad numai de bine ,de vreme ce el nu a fost constrans .