View Single Post
Vechi 17.01.2015, 18:48:09
Andrei23
Guest

Question Jocurile video in viata unui crestin.pro sau contra ?

Buna ziua.Sunt un membru nou al acestei comunitati si am o mica nedumerire.m-am hotarat sa postez pe acest site in asteptare de raspunsuri cat mai crestinesti si sincere posibil.am sa incep cu o mica relatare:

De cand eram mic ,ma joc pe calculator.Acesta a fost un hobby pentru mine de multa vreme -12 ani zile (acum am 17).
Inaintand in varsta ma jucam la diferite intervale.nu era o "nevoie" asa mare petru mine.ma jucam in timpul liber ,cand terminam cu temele ,sau pur si simplu cand ma plictiseam (nu interfera cu activitatile mele deloc). trebuie sa mentionez ca ,mai erau dati cand ma jucam chiar foarte mult 3-5 chiar si 7 ore.dar nu prea era cazul deoarece ma potoleam si nu s-a intamplat de multe ori in vremea respectiva(pana la 16 ani).
Pe la varsta de 16 ani am inceput sa fac mai multe astfel de exagerari .la inceput aveam motive sa le comit (mai mergeam la stomatolog si voiam sa uit de durere jucandu-ma ).

Dar dupa mi-am dat seama ca incepe sa devina o obsesie si m-am "acrit" de joc.stiam ca imi pierd vremea-cateodata deranjandu-mi astfel si activitatile uzuale.Asa ca m-am hotarat sa-mi vand consola.zis si facut.

A urmat dupa o perioada in care am ramas fara respectiva consola.Dar existau anumte perioade in care ii simteam lipsa (dupa 2 3 luni) in sensul ca ,fiind obisnuit sa ma joc nu stiam ce sa fac in timpul in care normal ma jucam.Dupa am observat ca nevoia de a ma juca crestea putin cate putin si imi doream sa imi iau alta consola (aparand altele mai noi si mai bune).

Ma gandeam ca ,avand asa mare dorinta de a ma juca si vizionand atatea clipuri pe net despre jocuri poate ar trebui sa imi iau una dar sa ma joc cumpatat.Asta am si facut ,dupa craciun.Acum avand-o ma mai joc asa pe "intervale" -cateodata stau vreo saptamana fara sa ma joc si cateodata ajung chiar si la 3-4 ore de joc.

Nedumerire mea.Credeti ca jocurile sunt nocive jucate intensiv sau sunt doar nocive ? Credeti ca este ok sa ma joc cateodata ? Avand in vedere ca sunt obisnuit cu ele de la o varsta asa frageda ,credeti ca ar trebui sa ma joc tot mai putin in fiecare zi ,pana sa nu ma mai joc de tot ? sau ar trebui sa imi vand consola si sa uit de acest "hobby" ?
Vreau sa-L am pe Dumnezeu in inima si doresc ca acest hobby sa imi distruga relatia cu El.
Astept sfaturile voastre . Doamne ajuta !
Reply With Quote