Prietene daca intradevar i-ai prezentat miscarile religioase din cadrul iudaismului celui de-al doilea Templu insemna ca i-ai prezentat si caracteristicile acelor miscarile, specificul acelui context religios, aspiratiile si fundamentarea lor. Probabil ai reusit o prezentare foarte ampla si in acest caz acel om ( si daca nu auzise de iudaism sau crestinism in viata lui) ar fi putut observa, cu foarte mare usurinta, ca specificul lor nu era nici de reinoire ,,culturala" si nici ca vroiau sa reinoiasca ,,sistemul". Ar fi trebuit sa stii, daca tot ai prezentat, ca in acele timpuri nu era o problema de ,,sistem" in termeni moderni. Ciudat cum ai reusit, teoretic, sa prezinti caracteristici clare si omul din fata ta tot cu intrebarea initiala a ramas :) Onestitatea este un prim pas prietene, si fata de tine si fata de cei din jur.
Ce miscari religioase i-ai prezentat si pe ce lucrari te-ai bazat? Si eu am studiat putin aceste aspecte si sunt curios ce surse ai folosit, poate imi notez lucrari noi si ma vor ajuta si pe mine.Da-mi doua exemple.PS: pe net le gasesti mai greu :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.01.2015 at 15:19:48.
|