Citat:
În prealabil postat de Wryetui
Discutam aseara cu un prieten care mi-a spus ca Isus a fost doar o miscare culturala, creata pentru a stabili un nou cod al moralei si ca este la fel cu celelalte religii, adica pentru a educa oamenii cu un sistem de valori si a tine societatea, cumva, in frau. Ca Isus a existat sau nu, nu stie, dar crede ca ii la fel cu toate celelalte religii, un produs al mintii umane pentru a ne salva de ideea de moarte si ideea de frica a zilei de maine, sa fie oare adevarat? Cum il pot contrazice?
|
Petre Tutea:
"Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Intre un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura. Ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si intre un viu si un mort nu exista nici o legatura."
Parerea mea este sa-l lasi in pace si sa nu-ti mai pierzi timpul pe astfel de subiecte cu amicul tau ateu. Puteti sa va simtiti foarte bine la un gratar si o bere si fara sa aveti discutii pe teme in care aveti puncte de vedere divergente.
Eu cred ca mai important este de fapt ce crezi tu si nu amicul tau. Sau asta cu "amicul" e o forma indirecta de abordare ?
Este adevarat ca pe Discovery sunt difuzate documentare care au toate tipurile de ipoteze defaimatoare la adresa lui Dumnezeu, de la negarea existentei Lui si pana la negarea existentei lui Hristos. Deci, tu ce crezi de fapt ?