Virtual
Salut Andrei,
O sa incep prin a rezuma cum ne invata Sfintii Parinti sa vietuim crestineste: "Mainile la munca, mintea la Dumnezeu."
Totusi iti pot povesti din ce am vazut la prietenii mei si eu fiind de o varsta apropiata de a ta.
Jocurile provoaca dependenta in 90% din cazuri. Odata ce ai luat-o la vale, e foarte probabil sa tot aluneci...de aceea intelepciunea crestina ne invata sa evitam astfel de drumuri, sa prevenim orice "alunecare" de la primii pasi.
Am prieteni care se joaca (se jucau, ca nu am mai prea tinut legatura cu ei si nu stiu acum ce fac), 16 ore pe zi. Se trezeau la 2-3 dupa-masa si se jucau pana dimineata in continuu. Se puneau la somn si o luau de la capat. Cunosc multi care s-au lasat de facultate din cauza jocurilor.
Din ce am observat jocurile on-line sunt cele mai nocive. Totusi acum inca ai mult timp liber si nu cred ca e rau sa mai ai si relaxarea asta. Mie mi-au placut jocurile Mafia si GTA...dar o data la cateva luni ma joc pe calculator...
P.S: Singurul joc on-line care pot sa zic ca la un moment dat m-a prins, e Counter Strike :))
Doamne ajuta!