View Single Post
Vechi 18.01.2015, 21:56:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Talharul acela nu era mort si nici in iad
Nu stiu exact la ce te referi, probabil nu am adus eu toate lamuririle necesare. Talharul nu era mort atunci, dar a murit la scurt timp, in aceeasi zi cu Iisus. E evident ca dupa ce a murit a ajuns in Rai, nu a fost luat cu trupul. Toti dreptii Vechiului Testament au fost mantuiti in acea perioada de dupa Rastignire, de catre Iisus, care este considerat si Marele Arhiereu. La asta se refera conditiile din Vechiul Testament, cei mantuiti in acea perioada.
Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Intrebare: ce anume a determinat atat de brusc schimbarea acelui talhar, pocainta lui? Cum a trecut atat de radical de la batjocoritor la credincios?
Se spune ca si Iuda ar fi fost salvat daca isi recunostea greseala si nu cadea in deznadejde, sa se sinucida. La fel cum si Sf. Pentru s-a lepadat, dar a primit iertarea. Talharul s-a mantuit, probabil, pentru ca avea o inima buna. Unii oameni pot intr-un fel la exterior, dar sa aiba o inima buna. Iar Dumnezeu nu lasa pe nimeni care merita sa se mantuiasca, este luminat de har si vede adevarul.
E posibil ca acel talhar, pentur ca avea o inima mai buna, cand a auzit ca si celalalt talharul batjocoreste sa i se fi inmuiat inima si sa ii para rau, astfel a primit har si a vazut si marturisit adevarul.