Citat:
În prealabil postat de catalin2
In niciun caz, cel mult o zi de la ultima spovedanie (pentru ca nu se aduna asa multe pacate intr-o zi, ca intr-o saptamana).
|
Asta e formalismul de care ți-am mai spus, trasformarea spovedaniei într-un act formal.
Adică, binecuvântarea duhovnicului nu are nici o însemnătatea atâta timp cât tu știi că cel mult o zi de la spovedanie te poți împărtăși. Asta e doar părerea ta, ceva oficial în acest sens ai? Sau inventăm noi "tradiții"?
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asta afirma Parintele Pruteanu.
|
Nu afirmă părintele Pruteanu. Împărtășania în zile de sărbătoare consecutive se practică, numai că tu nu ai văzut (încă).
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Dar rar gasesti un preot care accepta sa impartaseasca un credincios la o saptamana, cu atat mai mult in zile consecutive. Deci tot cei care sustin Imparasirea fara Spovedire o practica.
|
Rar ai găsit tu! Eu am găsit și invers!
Citat:
În prealabil postat de catalin2
La asta m-am referit si eu, ca doar nu sa nu te spovedesti niciodata. Si e o mare greseala sa se spovedeasca cineva la o luna si sa se impartaseasca in acest timp de mai multe ori.
|
O fi greșit cu binecuvântarea duhovnicului?
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Chiar si la o saptamana se aduna o gramada de pacate.
|
Și? Într-o zi nu poți aduna la fel de multe, adică de când te-ai spovedit până urmeză să te împărtășești? Nu sesizezi formalismul? Care mai sensul rugăcunii inimii? Care mai sensul rugăsiunilor de dimineață/seară unde cerem iertarea păcatelor? Care mai e sensul canonului de dinainte de împărtășire?