View Single Post
Vechi 19.01.2015, 12:21:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu cum este cu toxinele din organism. Stiu insa ca organismul reactioneaza atunci cand nu se afla, sau este scos din echilibrul sau.
Dureri de cap, stari proaste si alte simptome pot apare si la anemii, talasemii, spasmofilii si lipsa de alte minerale si vitamine.
Vorbesc din proprie experienta.
Simptome asemanatoare pot da si perturbarile hormonale (inlsuiv ciclul la femei) si stresul.
Si toate astea mai ales daca se combina cu efort mare psihic sau fizic.

Eu nu incerc sa conving pe nimeni la ceva ce nu i spotriveste si nu-i place. Nu-mi plac insa etichetarile astea cu titlu universal valabil si conflictul asta permanent pe baza de alimentatie.
Am auzit tot felul de studii si pareri in media. Am auzit de oameni care au tinut zeci de an regim vegan si s-au reintors la regimul normal, pentru ca se simteau rau si nu l-au mai suportat.
Am vazut la televizor experimente cu persoane care au tinut posturi stricte, sau au mancat doar vegan. Unora le-a fost bine, altii n-au suportat.
Au ajuns la tulburari psihice si epuizari.

Eu cred ca organismul isi spune singur parerea si fiecare este altfel.
Am auzit de cazuri de oameni ajunsi la peste 100 de ani care fumau mult, sau nu duceau o viata sub clopot de sticla.
Nici unul n-a spus ca a fost vegan, sau ca a folosit numai produse bio si naturale si s-a izolat sub clopot de sticla.
Dar toti au spus ca au dus o viata normala, sanatoasa, cu familie, fara stresuri suplimentare.
Si mai sunt si genele. Dar de asta nu spune nimeni nimic. Nici de gene, nici de stres psihic si fizic si alte cele.

Este foarte bine ca mananci si bei legume si fructe si ca incerci sa elimini din chimicale. Dar asa ar trebui sa verifici si provenienta legumelor si a fructelor si cultivarea lor. Si sa ai bani sa-ti iei numai produse bio.
Si eu mi-as dori sampon natural, dar unul cu care sa pot iesi si in lume.
Am folosit la viata mea si oua si sapun de casa, si otet si diverse fiole cu substante pentru ingrijirea parului.
Cu unele mi-era rusine si frica de miros si aspectul parului. Cu altele arata parul ingalat. Cu altele se ingrasa foarte repede.
Acum am vazut sampoane (spun ei naturale) in tara, dar cumplit de scumpe.

Da si miscarea este buna, mai ales atunci cand iti face bine si psihic.
Mi-as dori si eu sa pot mai multe. Dar si asta costa bani si trebuie sa ai in zona in care locuiesti.
Cu bicicleta este un pericol permanent. Pe drumuri de tara este cel mai sigur.
Eu una prefer sporturile cu muzica (tot felul de dansuri si miscari pe muzica), inot, plimbari in natura, iarna patinaj.

Dar nimic din toate astea nu are efect atunci cand viata ta este chinuita: stres, suprasolicitare, spaime, singuratate etc.
Si cand faci un sport, daca esti presat (pe drum sau la sala) si fortat si chinuit, nu-ti foloseste. Hai cu fiarele, hai cu maratonul, vezi caloriile, kilogramele, vezi masina, vezi ocoleste lumea.
Cate cazuri de sportivi care au murit!!!

Am vazut de curand un documentar la televizor cu un grup de dame peste 70-75 de ani care au format un ansamblu de dans. Ce bine se simt si se intalnesc si nu sunt singure desi privat se mai duc si la cimitir la sot. Si isi fac program impreuna si mai au un animal langa ele (caine, pisica, sau cal) si isi fac viata frumoasa. Cat le-am admirat.
Masuram prajitura si cana de lapte si uitam de alte lucruri care ne fac mult mai rau.

In toate trebuie masura, masura, masura. Nu spune nimeni sa mancam vitei sau porci intregi, dar un copan de pui la nu stiu cate zile, o cana de lapte zilnic si 1-2 oua pe saptamana, un pic de branza, o bucatica de ciocolata sau o prajitura inseamna alimnetatie echilibrata si sanatoasa.