View Single Post
Vechi 19.01.2015, 17:37:23
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florentina2014 Vezi mesajul
De ce cateodata citim un acatist,ori un paraclis,ori o rugaciune si daca vedem ca pentru ceea ce ne.am rugat nu ni sa implinit,abandonam si ajungem sa credem ca nu vom fi ajutati si ca poate ne rugam degeaba.De ce unii care au probleme de sanatate,serviciu etc se roaga si nu primesc ajutor,nu stiu multe ganduri ma incearca si dupa cum spuneam cred ca pe fiecare dintre noi la un moment dat ne.a trecut prin minte aceste lucruri,ajungem sa credem ca si daca ni sa intamplat ceva bun poate chiar asa trebuia sa se intample cu toate ca pana atunci le credeam minuni,incepem sa ne indoim de aceste lucruri intamplate.Sper ca nu am batut campii si ca voi primi raspunsuri sa ma lamuresc si eu.
Nu ai batut deloc campii, ci ti-ai dat singura raspunsul.
"Toate cate le veti cere, vi se vor da voua!" Nu exista dorinta curata sa nu fie ascultata si implinita, cel putin pentru cei mai putin trecuti prin viata. Din cate imi amintesc eu, niciodata n-am cerut ceva care sa mi se refuze, desi, la acea vreme eram tare departe in a face voia lui Dumnezeu. Vrei de munca? Negresit vrei primi. Vrei un suflet pereche cu si prin care sa te poti implini si mantui? Negresit vei primi. Vrei un acoperis deasupra capului unde sa-ti cresti copiii? Negresit vei primi. Vrei inapoi sanatatea pierduta pe care n-ai stiut s-o pretuiesti? Negresit vei primi. Paradoxal, am observat ca cel pacatos, sau mai bine-zis, cel constient ca e pacatos, se conecteaza mai usor la Dumnezeu, decat cel care considera ca face zilnic voia lui Dumnezeu. Iar aici aduc aminte pe fratele fiului risipitor care nu a inteles nimic, fiind langa Tatal, ca si apostolii care in naivitatea lor I-au cerut Mantuitorului: "Arata-ni-L noua pe Tatal!", la care li s-a raspuns: "Cum, de atata vreme sunteti cu Mine si n-ati cunoscut ca Eu si Tatal, una suntem?"
In ce priveste "folosul" rugaciunii, cel ce se roaga trebuie sa stie ca vrajmasul va face orice sa zadarniceasca minunea care este pe cale sa se infaptuiasca. De la cascat inexplicabil, la zgomote, la griji exagerate exact in acele momente, si pana la indoiala ca, atata vreme cat nu suntem capabili sa ne rugam cum trebuie, nu avem cum sa ni se implineasca rugaciunea, toate si multe asemenea sunt incercari, doar-doar renuntam. Daca renuntam, ori dorinta aceea nu este chiar pe primul loc in prioritatile noastre, ori nu avem destula putere sa ne stapanim gandurile, lasandu-l pe vrajmas sa castige o lupta cat se poate de usoara, ceea ce ar trebui sa ne puna serios pe ganduri cu rezultatul luptelor mai grele...
Asadar, din proprie experienta stiu ca Dumnezeu e bun si da cu prisosinta, dar mai stiu ca e tare dezamagit atunci cand se vede abandonat si ignorat dupa ce a facut minuni mari pentru care altii ar fi devenit sfinti din... atei. Sa primitm cu bucurie si recunostinta minunile lui Dumnezeu si sa nu uitam niciodata ca nu pentru merite deosebite le-am primit, ci fiindca asteapta indreptare si dragoste pentru El si cei din jurul nostru. In plus, nici o rugaciune nu se va implini vreodata, atat timp cat undeva intr-un colt al inimii noastre sta cuibarita ura si neiertarea.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote