Ehei domnule Veilur ca sa ajungi monah asa cu crezi dumneata e drum lung si greu si poate ca dintr-o suta de monahi ajung 10..cu adevarat..sa se curate. Aha ..deci frate tu vezi in calugari niste prototipuri care nu au aceste aprinderi trupesti..Mai ales cand vine cate-o cucuana din asta de oras cu fusta mini sau una cu panataloni din aia mulati si isi face o cruce ...Nu prea pot sa fac o legatura intre imaginea dintr-o manastire si o femeie care se poarta asa cum se poarta .. Pot sa spun ca exista oameni(calugari) care pot sa treaca peste asta..cat sa fie....1,2,3 % ...?!?..Calugari sunt si ei oameni ..au si ei slabiciuni ..nu sunt prototipuri..Cum poate oare un calugar sa mai fie cu mintea la Dumnezeu cand vin inaintea lui vreo zece cucoane din astea fardate..si mai stiu eu cum..In loc sa sporeasca in viata duhovniceasca si sa se roage crezi ca de asta au nevoie?!?...Cred ca tu nu ai citit ce ispite are un calugar..
In schimb sa stii multi mari duhovnici s-au format acolo in Sfantul Munte Athos..Acolo a fost si Parintele Boca pentru a se pregati si a se intari duhovniceste..Sf. Munte este un centru spiritual pentru mantuirea si formarea monahilor...
Eiii nu stiu daca ai aflat dar atunci cand Sf. Calinic i-a lasat pe calugarii de la Frasinei in manastire cand s-a intors ea gasit cu femei si ca petreceau...Iar de atunci Sf. Calinic a pus legamant ca nici o femeie sa nu mai intre in Manastirea de la Frasinei....Oare Sf. Calinic nu stia el ce spune?!?
|